Love&Sex

4 znaka da se vrijedi boriti za vezu u krizi

Kako znaš vrijedi li se boriti još za vezu, a kada je vrijeme otići?

Kada se veza nađe u krizi, teško je odlučiti isplati li se ostati ili je vrijeme za prekid. Nažalost, nemamo ultimativni savjet – no, preporučljivo je uvijek poslušati svoje srce.

1. Postojao je netko drugi, no to je bila pogreška i definitivno je gotovo

Nevjerojatno je teško ponovno vjerovati svom partneru nakon njegove nevjere ( emocionalne ili tjelesne ), ali ako je ljubav dovoljno čvrsta i ako ste željni opet pokušati, onda bi svojoj vezi trebali dati šansu – iako pred vama predstoji nedvojbeno teška faza.

2. Volite se i ne želite živjeti jedan bez drugog

Iako se čini da sve pada u vodu, ako je ljubav i dalje nevjerojatno jaka kao i u počecima veze, sada je pravo vrijeme da se borite svom snagom i poradite na vezi.

3. Prolazite kroz teško razdoblje

Ako jedan od partnera, ili čak oboje, prolaze kroz jedno teže životno razdoblje, to može jako utjecati na vezu. Ovdje se, međutim, ne smije zaboraviti da problemi u vezi nisu glavni razlog za loše raspoloženje, nego da to određuju vanjski čimbenici. Dakle, u tom slučaju trebaš sama sa sobom raščistiti svoje probleme umjesto da tražiš neke kod partnera.

4. Kada razmišljaš o budućnosti, posve je jasno da ti je partner dio nje

Kada razmišljaš o svojoj budućnosti , a on igra ključnu ulogu u tim mislima, trebala bi razmisliti o tome vrijedi li se truditi oko veze, raditi na sebi i odnosu ili odmah, čim se kriza pojavi, odustati. 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0