Love&Sex

3 razloga zašto muškarci napuštaju fenomenalne žene, a svi se prijatelji čude zašto

  • Svako malo neki frajer pobjegne od drage, pametne i uspješne partnerice i svi se pitaju zašto.
  • Ona je tako super, mogao je biti sretan što je s njim? Možda je u tome korijen problema...
  • Ključne riječi su: nadmetanje, pritisak i poštovanje

Prekidi su vrlo individualni i nije ih uvijek lako razumjeti. Sigurno imaš u svom krugu prijateljica jednu mrak frendicu koju je dečko iznenada napustio? Ili si možda i sama to doživjela? 

Možda vas zanima U prvom krugu Priprema, uredi, sad! preuredili smo dječju sobu - pogledaj kako sada izgleda! Rubrika Life&style Life&style

Teško je razumjeti zašto partner prekine vezu kad izgleda da se dobro razumijemo, imamo ispunjen seksualni život, otvoreno pričamo o problemima. Međutim, postoji određeni način razmišljanja i ponašanja muškaraca koji napuštaju samouvjerene, lijepe i snažne žene. 

via GIPHY

1. Osjećao se nedostatnim i pod pritiskom 

Jesi li ti bila onaj para koji je često htio više blizine i nježnosti, više nego što ti je partner davao? Ili si možda imala stalnu potrebu popravljati vašu vezu i usavršavati je? Onda je vjerojatno neravnoteža u vezi dovela do toga da on osjeća kako je pod stalnim pritiskom. Nemoj tražiti krivicu kod sebe! Većini muškaraca je teško nositi se s emocionalnim pritiskom. A kad dobiju osjećaj da sve što rade nije dovoljno dobro za partnericu, onda muškarci sami napuste i najsjajniju ženu. 

via GIPHY

2. Imao je osjećaj da se stalno treba natjecati 

Ako muškarac u vezi ima osjećaj da ti mora konkurirati, počet će se osjećati da nije dorastao izazovu, a i bit će ugrožena njegova muškost. Nekoliko primjera? Konkurencija se može pojaviti u različitim slučajevima: na primjer, kad se pred očima prijatelja ili poznanika počnete svađati oko toga tko je u pravu. 

Ili u financijskom smislu, na primjer, kad zarađuješ više od njega i svojim opaskama mu to dašeš do znanja. Muškarci se općenito teško snalaze u situacijama kad trebaju partnerici predati kontrolu – na primjer, koji će film pogledati, gdje će ići na sljedeći odmor, u kojem će restoranu jesti… Naravno, to ne znači da će žena preuzeti stalnu kontrolu nad vezom. Radi se o zdravoj ravnoteži te o tome da on nema osjećaj da mu je partnerica konkurencija i da se stalno nadmeću. via GIPHY

3. Osjećao je da ga premalo poštuješ 

Za funkcionalnu vezu nije dovoljno tek povjerenje – i međusobno poštovanje je itekako važno. Muškarci moraju znati da njihova partnerica stoji u potpunosti uz njih. Inače nije moguće da se totalno prepusti i preuzme rizike koji se javljaju u životu. Ako žena sumnja u sposobnosti muškarca ili ako on ima osjećaj da ga ona ne smatra ozbiljnim, povrijeđena je njegova muškost – a to vodi do toga da će on radije opet biti solo. 

via GIPHY

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0