Love&Sex

3 najopasnija normalna seksualna položaja! Mnogi su muškarci požalili zbog njih...

  • Taman kad si pomislila da su kondomi sve što je potrebno za siguran i zabavan seks – eto razočaranja!  
  • Hrpa znanstvenika iznosi rezultate istraživanja o opasnom seksu čija posljedica su frakture
  • Ne, ne trebaju ti kaciga i štitnici. Nastrada uglavnom muškarac premda je teško zamisliti kako mu to mali pukne 

Tim znanstvenika proučavao je "najstrašnije" seksualne položaje, tako opasne da mogu uzrokovati prijelome penisa kod muškarca, a svoj rad objavili su u časopisu „Journal of Impotence Research“. Zanimljivo, ne radi se ni o kakvim vratolomnim i neuobičajenim seksualnim pozama niti položajima za koje nismo ni čuli već o tri vrlo svakodnevna. Možda je u tome i stvar - zbog učestalosti baš tako nastaje najviše ozljeda? No, kako bilo da vidimo tko je na ljestvici najopasnijih...

via GIPHY

To znači da je u stanju uzbuđenja i strasti moguće da se muški penis slomi - uzrokujući traumu i puno strašne boli. Zapravo, uobičajena zabluda u koju mnogi vjeruju jest pretpostavka da je penis tako čvrst, ali i elastičan (a nema ni kost!) da se ne može slomiti. To je netočno, ali i dalje se može osjećati "slomljenim", pogotovo ako udari u zdjeličnu kost žene za vrijeme intenzivnog seksa.

Krivac broj jedan: doggy style

Za ovo istraživanje su znanstvenici ispitali 90 muškaraca u dobi od 18 do 66 godina s lomom penisa. Znanstvenici su proučavali različite položaje i mehanizme ozljede, uključujući masturbaciju ili manipulaciju penisom, misionarski položaj, pseći položaj i „žena gore“ za vrijeme spolnog odnosa. Iznenađujuće, "pseći položaj" bio je na vrhu liste, sa 41 posto prijeloma penisa. Uh! Tko bi to pomislio?! 

via GIPHY

Krivac broj 2: misionarski položaj

Vjerovala ili ne, misionarski položaj zauzeo je drugo mjesto, premda možda nije toliko kompliciran kao ostali položaji gdje trebaš biti poput žene od gume. Ipak, ispada da može biti prilično rizičan ako niste oprezni. Znanstvenici su primijetili da i pseći i misionarski položaj "imaju više povezanosti s bilateralnim prijelomima kavernoznog tijela i lezijama uretre" nego 'žena gore'“. U osnovi, veća je mogućnost da ta dva položaja naprave štetu.

Krivac broj 3: jahačica

Položaj jahačice ili „žena gore“ ušao je na listu kao treći najopasniji seksualni položaj. Autori istraživanja rekli su: "Ne primjećujemo razlike između težine prijeloma penisa kod  'psećeg položaja' i 'žena gore', ali je 'pseći položaj' imao veću težinu prijeloma penisa u usporedbi sa 'ženom gore'“. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    najopasniji dpggy, ne treba brzo se sexat samo polako haha