Love&Sex 21. kolovoza 2017.

16 stvari koje pokazuju da će biti dobar otac

Pixabay.

Došlo je i to vrijeme, slika proširene obitelji vrti ti se po glavi. Nije svejedno je li tvoj dragi tip usmjeren na karijeru koji te pušta da sve radiš sama ili frajer koji se s nećacima valja po podu i slaže legice

Planiraš li obitelj, bilo bi poželjno da tvoj partner osim što te voli i dijeli tu želju s tobom bude i dobar „materijal“ za oca. OK, roditeljstvo je siva zona i vještina o kojoj učimo usput, kad je dijete već ovdje. Ni same ne znamo kakve ćemo majke biti dok stvarno ne probamo i za njega vrijedi isto. Neki pokazatelji ipak postoje. Teško da će imasvih 16 karakteristika, ali što više, to bolje!

1. Kada na ulici ugledate mladu obitelj s djetetom ili djecom, a ti se potpuno raznježiš i kažeš kako su preslatki, on ne koluta očima. I njemu je smješak na licu.

2. Strpljiv je. Ako će mu nešto kao roditelju trebati, to je strpljivost. Ne nervira se lako ni na tvoje mušice,  ako ti treba duže od 5 minuta u kupaoni, ako te mora duže čekati ispred kabine gdje isprobavaš odjeću.

 | Autor: Pixabay Pixabay

3. Dijete je u duši. Kada ste s djecom prijatelja ili obitelji, obožava se s njima igrati. Ponaša se kao da je i sam dijete. To nije samo nevjerojatno slatko, nego pokazatelj da će jednoga dana biti odličan otac. 

4. Obiteljski je čovjek. Voli provoditi vrijeme s obitelji i uživa kad su svi sretni.

5. Pun je energije i poduzetan. Obožava biti u prirodi, ići na izlete i otkrivati nove stvari – s takvim tatom nikada neće biti dosadno. 

6. Spreman je na kompromise, bez da se naljuti. Zna da ponekad mora za dobrobit veze ostaviti ego iza sebe. 

7. Odmah primjeti kada ti nije dobro i učinit će sve da bi se osjećala bolje. 

8. Ne troši novac na gluposti, nego prvo dvaput promisli. Čak i ako su neke stvari po tebi možda nepotrebne poput većeg televizora, videoigrica ili stripova – dok god dobro raspoređuje novac i ne manjka vam stoga za nešto važnije, sve je u redu. 

9. Razgovara s tobom o budućnosti. Ne moraju to biti samo planiranje obitelji. Čim unaprijed promišlja stvari, to je već dobro.

via GIPHY

 

10. Preuzima odgovornost za svoj život i postupke, zna što želi i slijedi svoje ciljeve.

11. Njegovi prijatelji i ti znate da se možete osloniti na njega. U teškim situacijama ne bježi, nego se suočava s problemima i ne odustaje.

12. Kreativan je, uvijek ima nove ideje i sve što čini, čini s entuzijazmom.

13. Dobar je pripovjedač i drugi ga vole slušati - djeca će uživati kad im bude pričao priče.

14. Kada si bolesna, brine o tebi, stoput pita treba li ti štogod donijeti.

15. Prošao je svoju divlju fazu. Iživio se u mladosti i sada se polako smiruje.

16. Brižna je osoba, puna ljubavi koja nema problema pokazati emocije i otvoriti srce.

via GIPHY

 

Komentari 0