Love&Sex

10 stvari koje nisi znala o penisu

Čini se da muški ponos, osim onih očitih, dolazi s bezbroj činjenica koje ga čine fascinantnim. Odabrali smo najzanimljivije

 

1. Tkivo koje okružuje penis izdržljivije je od tkiva koje okružuje mozak.

2. Ejakulacija traje oko 0,8 sekundi i dolazi u između tri do deset mlazova. Količina izbačene tekućine sadrži pola do jedne žličice, a ona izlazi brzinom od oko 45 kilometara na sat.

3. Erekcija u tinejdžerskim godinama može trajati do sat vremena dok prosječan muškarac između 20-40 godina erekciju može zadržati oko 40 minuta. S druge strane, oni između 66 i 70 mogu biti sretni ako izdrže sedam.

4. Dva u svakih tisuću muškaraca sami sebi mogu pružiti fellatio. Kvaliteta je, doduše, upitna.

5. Testisi tijekom seksa nestaju s razlogom - štite se od potencijalnih ozljeda u procesu. Ista stvar događa se i s klitorisom pa se on povlači ispod "haube".

6. Muškarac će od svoje 15. pa do 60. godine ejakulirati 34 do 56 litara sjemena sa 350 do 500 milijardi spermija.

7. Njegova veličina penisa kao i vrijeme koliko će frajer izdržati u krevetu najčešće ovisi o genima. Ako je i njegov tata obdaren te u seksu može izdržati iznenađujuće dugo, šanse su da će i njegov sin imati jednake kvalitete.

8. Redoviti seks je važan za zdravlje penisa. Erekcije poplavljuju penis krvlju punom kisika koji je potreban kako bi se mišićno tkivo održalo zdravim. Nedostatak kisika mogao bi dovesti do nakupljanja kolagena što pak utječe na erekciju.



9. Zbog čega je savinut poput banane? Peyronijeva bolest, zavoj ili krivulja u penisu, utječe na 4 posto populacije, obično muškaraca između 40 i 60 godina. Ne zna se što je uzrok, ali izgleda da je riječ o nasljednoj bolesti prouzrokovanoj "traumom" koja može uključivati "pretjeranu" masturbaciju ili seks. Plak ili kvržice odnosno stvrdnuto tkivo formira se u vratu penisa čineći ga zakrivljenim.

10. Prije nego upališ cigaretu, razmisli dvaput. Ne, ovo nije još jedan pokušaj u tome da te natjeramo da prestaneš pušiti, ali pušačima prijeti dvostruko veća opasnost od impotencije.
 

 

 

 

Photo: Getty/Guliver
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ana75

    Muskarci se dijele na ova imena:,,od 20-30 je Zeljko,od 30-40g.je Tvrtko,od 40-60g.je Nediljko,a sve iza Spomenko.😂
  • erik

    pricate o penisima a stavljate bunt banana ,,mladi ce svasta pomisliti ,da im je tata chikita plantazer