Love&Sex

10 savjeta koji će spasiti tvoju vezu

Dugogodišnja veza, stres u profesionalnom životu, financijski problemi ili neispunjeni snovi... Sve to može dovesti do krize u vezi - koju možeš prebroditi uz ove savjete

Svaki se par jednom nađe u nekoj krizi, neki se teže izvuku, neki lakše. Ovi savjeti će  pomoći tebi i partneru u savladavanju krize u vašoj vezi.

1. Oživite svoj ljubavni život

Prema istraživanju Kinsey Institut par odlazi zajedno u krevet jednom do tri puta tjedno, ali i da se zabava u krevetu smanjuje što je čovjek stariji. Međutim, želja za seksom se povećava u dobi od 50 godina. Ako želiš opet pokrenuti svoj ljubavni život, imaš par mogućnosti: romantična večera, striptiz ili zajednička kupka. Istraživanje je također pokazalo, da je druga runda seksa poželjna samo ako su oba partnera željna.

2. Romantični vikend

Romantični hoteli postoje već odavno, kao i wellnessi. Postoji jedan hotel u Austriji, koji je osmišljen upravo za parove koji imaju probleme u vezi. Čarobna riječ u hotelu Bergergutu je Loveness. To znači da se svi wellness tretmani provode zajedno. Ova ponuda je usmjerena na parove koji premalo vremena provode skupa te su tako izgubili osjećaj romantike. Predloži ovo mjesto svom dragome, možda otkrijete nove osjećaje uz zajedničke masaže i romantičnu atmosferu - Austrija i nije tako daleko. 

 

@idreamaboutfood

Objavu dijeli Relationship Goals (@couplegoals)

3. Pronađite zajednički hobi

Ubojica ljubavi nesumnjivo je stresan svakodnevni život. Mnogi se vraćaju u večernjim satima kući umorni s posla i onda ih čekaju još kućanski poslovi. Koliko vremena ostaje za vezu i zajedničko vrijeme? Ponekad ništa ili jako malo. Tijekom vikenda mnogi parovi pokušavaju nadoknaditi ono izgubljeno vrijeme, a pronalaženje zajedničkog hobija je jedan od načina da se bolje povežu. Povećava se osjećaj zajedništva, provodite zajedno vrijeme i stvarate lijepe uspomene. 

4. Vodite kvalitetne razgovore

Često se događa da se partneri udalje jedan od drugoga. Taj se problem obično javlja jer par rijetko kada vodi kvalitetan razgovor. To znači da se sadržaj razgovora ne odnosi na vlastiti odnos ili osjećaje nego na svakodnevne situacije. Većina razgovora svodi se na djecu, situacije na poslu ili vijesti iz svijeta. Bilo bi puno bolje i važnije razgovarati o svojim osjećajima. Postoji ona izreka: „Šutnja je zlato.“ No, ona ne vrijedi za odnose. Tko svoje osjećaje skriva, umjesto da o njima razgovara sa svojim partnerom, taj propušta veliku priliku za ispunjenu vezu. Situacija je slična kada se razgovor vodi nekontrolirano te u najgorem slučaju, eskalira u svađu. Pokušajte izbjeći prepirke kad razgovarate o svom odnosu. 

5. Budite podrška jedno drugome

Odvojeni hobiji, nedjelja rezervirana za nogomet s dečkima, izbjegavanje rodbinskih proslava – to sve dovodi do vremena koje provodite odvojeno te nužno dolazi do udaljavanja. Da bi odnos funkcionirao, budite si međusobna podrška: odite zajedno na tu dosadnu rođendansku proslavu, zajedno prebrodite teška vremena, poput otkaza ili bolesti. Osjećaj zajedništva ne smije nestati.

 

8 years with this one yesterday. I love you so so much, can't wait to be your wife. 💕

Objavu dijeli Kenza Zouiten Subosic (@kenzas)

6. Slobodan prostor

Zajedništvo ne smije postati simbioza u kojoj se doslovno sve dijeli jer se može dogoditi ono suprotno: partner, ili oba, počnu žudjeti za samo svojim vremenom. U tom slučaju, odvojite se malo. Na primjer, potražite odvojene hobije, otputuj negdje solo s frendicom na par dana. Na taj način ćeš potaknuti osjećaj čežnje i jedva ćete čekati ponovno biti skupa. 

7. Mali pokloni pažnje

Svježe zaljubljeni parovi se teško mogu odvojiti i stalno si govore da se vole. Čim prođe nekoliko godina, toga više nema. Mali znakovi ljubavi – bilo u pisanom obliku ili u obliku nježnih dodira – su izuzetno važni za održavanje odnosa. Isto vrijedi za male poklone pažnje – jedan cvijet, čaša šampanjca ili poziv u kino su odlični načini za pokazati da vam je stalo. 

 

Fresh flower delivery!!!😍😍😍

Objavu dijeli Xenia Deli (@xeniadeli)

8. Podijelite kućanske poslove

Je li je stvarno pošteno da jedan partner obavlja sve kućanske poslove, dok drugi leži na kauču? Naravno da nije. To može biti pokazatelj da nedostaje poštovanja. Dakle: obavljajte zajedno dosadne kućanske poslove te pokažite da respektirate partnera. 

9. Njegujte se

Ruku na srce: koliko se parova zapusti odmah nakon vjenčanja ili zajedničkog useljenja? Odjednom se zanemaruje njega tijela, a i prestaje se nositi ona ljepša odjeća. Nemoj si to dopustiti, pazi na sebe, njeguj svoje tijelo, time cijeniš ne samo sebe, nego i partnera.

 

These 2 @nicholasmassa @gabriellelabuckas

Objavu dijeli Relationship Goals (@couplegoals)

10. Terapija za parove

Posljednje rješenje, ako nijedan od ovih savjeta ne pomogne, razmislite o terapiji za parove. Na neutralnom prostoru se mogu naći uzroci problema i rješenja za njih. Tu nema krivaca – razgovori su kontrolirani i usmjereni cilju. 

Photo: None

Komentari 0