Love&Sex

Zašto je ključno voljeti sebe prije nego uđeš u vezu?

Riječ ljubav je posvuda. Stalno nas bombardiraju raznoraznim trikovima o tome kako i gdje pronaći onog pravog. No prečesto se zaboravlja ono najbitnije - voljeti sebe.

Još od najranije mladosti rekli su nam kako ćemo s vremenom pronaći tu pravu i veliku ljubav, našu "bolju polovicu". I uz to kako ćemo s tom osobom napokon biti ispunjeni i potpuno sretni. Uz sve to nije teško potpuno krivo shvatiti cijelu priču. Kako bismo bili potpuno sretni i ispunjeni važno je biti sebi dovoljan. Ne zato što je doista najbolje biti sam, jer to naravno nije slučaj, već zato što traženje sreće van sebe nema baš nikakvog smisla. Čekanje da ti sreću pruži netko drugi lako će te dovesti do razočarenja. S druge strane, ostvarivanje vlastitih želja, snova i ciljeva odličan je recept za istinsko zadovoljstvo svojim životom. Ako ti se ni to ne čini kao dovoljno dobar razlog čitaj dalje!

1. Ljudi dolaze i odlaze

Čak i najljepša ljubavna priča može završiti - i to je u redu. Neki od nas imaju tu sreću u životu doživjeti i nekoliko različitih, velikih ljubavi. Zato je važnije ili barem jednako važno naučiti voljeti sebe, a ne potrošiti svu energiju isključivo u druge ljude.

2. Ljubav prema sebi je preduvjet za kvalitetan odnos s drugom osobom i sretan život

Svatko tko želi pronaći ljubav i zadržati je u nekom trenutku svoga života, zasigurno treba imati na umu da je ključno prvo prepoznati sve svoje prednosti i slabosti te ih prihvatiti. Samo oni koji su sa sobom u potpunom miru mogu otvoreno i slobodno ući u vezu i svoju ljubav i pažnju pokloniti drugoj osobi.

via GIPHY

3. Ako voliš sebe, vodi brigu o sebi i svom tijelu

Ako svu svoju ljubav usredotočiš na drugu osobu, lako će ti se dogoditi da izgubiš sebe i da zaboraviš što je stvarno ono što želiš od života. A to obično ne završi dobro.

4.Bolje spriječiti nego liječiti

Što ranije naučiš cijeniti sebe, svoje vrijeme i život to je bolje za tebe. Poštedjet ćeš se mora prolivenih suza kao i beskrajnog živciranja. Prošlost nije moguće promijeniti zato preuzmi stvar u svoje ruke i ponosno se bori za svoje ciljeve i želje. U redu je sama sebi biti na prvom mjestu!

via GIPHY

Photo: imdb

Komentari 0