Love&Sex

5 rečenica za uzbunu: razmišlja li on o prevari

Ponašanje, pa čak i konkretne izjave govore da nešto u vezi nije u redu. A onda netko lako i zastrani...

Ako jedan partner vara drugoga, onda očigledno nešto ne valja u vezi. Prije nego dođe do toga, pojavljuju se različiti znakovi. Na primjer,  jedna od ovih rečenica – stoga obrati pažnju na njih! 

„Imam osjećaj da me više ne cijeniš.“

Ova rečenica otkriva da tvoj partner više nije toliko sretan kao prije te osjeća da mu ne pridaješ dovoljno pažnje. Naravno, to ne znači odmah da će te prevariti, ali može voditi ka tome. Ako se jedan od partnera osjeća podcijenjeno, može se dogoditi da potraži (seksualnu) utjehu kod nekog drugog. Ako započne tu temu u razgovoru, vrlo je važno da zajedno pokušate popraviti situaciju. 

„Sorry što ti nisam odgovorio. Bila mi je ludnica.“ 

Čak i ako ima hrpetinu posla – uvijek može naći nekoliko sekundi za kratku poruku. Ako ti partner redovito ne odgovara na poruke, to može biti znak da su mu prioriteti usmjereni na nešto drugo. Najbolje je razgovarati s njim o tome te pokušati pronaći razlog zašto ne odgovara. 

„Posao je OK.“ 

U ovom slučaju se ne radi o sadržaju, nego o kratkoći odgovora. Prije je temeljito pričao o tome kako je proveo dan, a sada daje šture odgovore. Ako primijetiš da ne priča više previše euforično o svom životu, traži razgovor. 

„Idemo isprobati nešto novo u krevetu.“ 

Ako je vaš seksualni život već duže vrijeme jednoličan, onda je zapravo dobro da jedan od partnera traži nešto novo. To može i značiti da on nije sasvim zadovoljan vašim seksualnim životom. Usliši mu želju i iskušaj nešto novo (naravno, ako se slažeš s tim „novim“). Možda unesete novi plamen u vaš krevet…  

„To je tek za nekoliko mjeseci. Ne trebamo još razmišljati o tome.“ 

Ako tvoj partner ne želi raditi dugoročne planove, to može biti znak da nije siguran što će biti s vama za nekoliko mjeseci. Vrijeme je za razgovor – moraš otkriti imate li jednake planove za budućnost. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • GroficaD

    Pulig, Dubravko, općepoznati manipulator. Gleda u oči i laže. Žene, ako ikako želite, izbjegavajte ga. Nije ovo slutnja, sumnja - nego mi je žao da vas prevesla - prevede žednu preko vode. Mislite svojom glavom i bježite što dalje od njega.