Love&Sex

Kako ćeš prestati voljeti nekoga tko te ne voli

Ljubav može biti najljepša stvar na svijetu. Međutim, ima jedna „sitnica“ koja mora za to biti ispunjena – ljubav treba biti uzvraćena!

Ljubav boli! Svi smo to već jednom doživjele: ponekad se preko glave zaljubimo u pogrešnog lika – a on ne dijeli naše osjećaje. Ili nakon rastanka jednostavno ne uspijevamo prestati voljeti određenu osobu. Otkrit ćemo ti kako se osloboditi neispunjene ljubavi. 

1. Daj si vremena 

Teško je osloboditi se neispunjene ljubavi za dan ili dva. I teško je biti odbačen. Ne moraš podcjenjivati svoje osjećaje i gutati ih. Što mora van, mora van. Plači ako ti se plače, urlaj ako ti se urla, razgovaraj s dobrom prijateljicom o toj mučnoj temi. Ako to ne napraviš, prije ili kasnije će te opet sve dostići. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Prihvati činjenice 

ON TE NE VOLI!!! To je nažalost tako i s time se moraš pomiriti. Ne možeš kontrolirati njegove osjećaje i ne možeš ga na ništa prisiliti. Tko to pokuša, riskira da će ga objekt požude označiti kao stalkera. Što brže to uvidiš, toliko ćeš ga brže preboljeti. 

Možda vas zanima OVO je razlog zašto ljudi ostaju u nesretnim vezama Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Udalji se 

Ništa ne boli više nego svaki dan susretati neuzvraćenu ljubav. U tom slučaju gotovo ga je nemoguće zaboraviti. Dakle, pokušaj ga izbjegavati što je moguće više. Izbriši sve njegove kontakte i nemoj ga više pratiti na društvenim mrežama. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Pusti sve iz sebe

Kako bi se dobro ispuhala i pomirila sa svojim osjećajima, prenesi ih na papir! Izbaci svoje emocije iz sebe – možda u pismu adresiranom na njega (koje, naravno, nikad nećeš poslati). 

Možda vas zanima Provjeri je li to što osjećaš prava ljubav ili nešto drugo Rubrika Love&Sex Love&Sex

5. Budi optimistična 

Da, premda će ti to zvučati nemoguće, prije ili kasnije ćeš ga zaboraviti. Ne zaslužuješ vezu s nekim tko te dovoljno ne cijeni. Radije se veseli nekome tko je to zaslužio – nekome tko će te razveseliti. Što se prije riješiš svoje neuzvraćene ljubavi, prije ćeš upoznati tu novu osobu. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0