Love&Sex

Jedan detalj koji pokazuje koliko je zapravo sretna tvoja veza

Dobro je poznato da svijet društvenih mreža najčešće imaju vrlo malo ili gotovo nikakve veze sa stvarnošću. Doznaj što su znanstvenici u sklopu jednog istraživanja otkrili o utjecaju i prisutnost društvenih mreža na zdravu i sretnu vezu.

Seksi bikini fotografije, iza kojih zapravo stoje poremećaji prehrane i depresije te glamurozne slike ludih partyja iza kojih se kriju velike količine alkohola i droga -  to su samo dva primjera koja trebamo uvijek imati na umu kada se divimo raznim Instagram ikonama. Svaka priča ima dvije strane, a da toga zapravo nismo ni svjesni.

Novo istraživanje je pokazalo da društveni mediji imaju relativno malo veze sa stvarnošću. Znanstvenici su otkrili da parovi koji često objavljuju svoje zajedničke slike bez ikakvog ljubavnog konteksta, su zapravo nesretni.

Autori istraživanja "Can You Tell That I’m in a Relationship? Attachment and Relationship Visibility on Facebook" pojašnjavaju da parovi koji su u principu zadovoljni i sretni, nemaju potrebu svoju ljubav dokazivati i dijeliti svoje intimne trenutke putem društvenih mreža javnosti. S druge strane, parovi koji prolaze kroz krizno razdoblje su skloni redovitim objavljivanjem zajedničkih fotografija kao dokaz da je sve u redu.

No to ne znači da je vaša veza osuđena na propast samo zato što volite objavljivati zajedničke slike i ponosno pokazivati svog partnera prijateljima. Istraživanje treba samo potaknuti na razmišljanje zašto i kada imate potrebu objaviti zajedničke fotografije javnosti. Zato što je sve savršeno? Zato što sumnjate trenutno u svoju vezu? Ili si jednostavno ne želite priznati da je vaša veza pri kraju?

Istraživanje je, dakle, u svakom slučaju podsjetnik da društveni mediji imaju obično malo ili nikakve veze sa stvarnošću.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0