02. srpnja 2013.

Ljetne avanture - bili solo ili u paru?

Thinkstock.

Ljeto je pravo vrijeme za adrenalinske avanture, ljetne sportove, uživanja na plaži i upoznavanje novih zanimljivih i privlačnih ljudi, po mogućnosti stranaca. Mogli bismo reći da je ljeto vrijeme za vruće ljubavi i zabavne seksualne avanturice. No, ne završi svaka takva priča bezbolno te je važno promisliti što nam to donosi u život i koji su nam motivi za ljetna „ludovanja“.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Što s vezom prije ljeta?

Postoji opcija da na ljetovanje odete sami i kod kuće ostavite partnera te vas to ne ometa u vašoj ljetnoj avanturi, no tu opciju nikako ne preporučujemo. Ako ste u vezi koja je „klimava“ te zaista niste u njoj zadovoljni, ljetna avantura može biti dobar način da prebolite prošlu vezu. Važno je da prije dobro razmislite i prekinete vezu prije odlaska na ljetovanje, a ne po povratku iz razloga avanture. Prekid veze samo iz razloga da smo slobodni preko ljeta i možemo se zabavljati nije baš dovoljan razloga. Tada je bolje da na ljetovanje odemo s partnerom i imamo ljetnu avanturu u paru.

I s partnerom ljeto može biti vruće

Možda ste jedni od onih koji razmišljaju da jednom kad ste u paru dolazi kraj ljetnim ludovanjima. Vrlo vjerojatno se na ljetovanju s partnerom nećete zaljubiti, iako ništa nije isključeno. No, možete imati ljetovanje za pamćenje i hvalisanje ako je to ono što volite. Odlazak na more, boravak na svježem aromatičnom zraku, bavljenje raznim aktivnostima bez obaveza i svakodnevnih briga pozitivno djeluje na seksualnu želju i žudnju. Cijelu priču možete dodatno začiniti „nedopuštenim“ aktivnostima poput vođenja ljubavi u plićaku na nekoj pustoj plaži, golim noćnim kupanjima ili skidanjem kupaćih kostima kad otplivate daleko na pučinu.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Na ljetovanju imate mnogo prilika za romantično uživanje u prisutnosti svog partnera što zbog neopisivih ljepota prirode, što zbog mnogo slobodnog vremena koje provodite zajedno. Čak i ako na ljetovanje idete s djecom, iskoristite svaku priliku za uživanje s partnerom i neke avanturističke izlaske koje si kod kuće ne možete priuštiti.

Što ako se zaljubim?

Iako je često ideja ljetne avanture brza i prolazna romansa s osobom koju kratko znamo i teško da ćemo taj odnos njegovati u budućnosti, može se dogoditi da se zaljubite. Seks i emocije uvijek idu zajedno, pitanje je samo priznajemo li mi to sebi ili ne. Izvrsno je kad ste sa svojom ljetnom ljubavi na istoj razini želja i očekivanja, kad se oboje zaljubite ili vam je u redu da priča ostane na jednom ljetovanju. No, događa se i da vam srce bude slomljeno, bilo iz razloga što vam zaljubljenost nije uzvraćena ili što ste svjesni da veza na daljinu s tom osobom nakon tako kratkog poznanstva neće moći dugo opstati i nemate ideju kako ćete se nastaviti viđati osim virtualnim putem.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Tada je važno da pamtite ono dobro, ono u čemu ste zajedno uživali, što vam se posebno svidjelo kod te osobe. Slomljeno srce je potrebno iscijeliti i za to je potrebno vrijeme. Nema ništa loše u tome da se s ljetovanja vratite „ranjeni“. To nije ugodno i lako, ali nosite jedno vrijedno sjećanje na nezaboravno ljeto, šaputanja uz šum mora i razne druge lude događaje koji vam nisu tipični dio svakodnevice.

U svakom slučaju možete razmijeniti nešto što će vas podsjećati jedno na drugo, fotografirati se skupa i tako kad ljeto prođe, uvijek će vas nešto podsjećati na sunce, more, odmor i tu posebnu osobu koja je donijela nešto novo i zanimljivo u vaš život.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0