Naučite kako odabrati i jednostavno pripremiti kukuruzne klipove.
Kukuruz na klipu najčešće se jede kao samostalno jelo iako može poslužiti i kao prilog odresku, piletini ili čak povrtnom jelu. Savršen je za piknike, roštilje ili jednostavno ljetnu poslasticu. Može se pripremati na mnoštvo načina, no u našim je krajevima najuvreženija priprema kuhanjem ili na grillu. Sam odabir klipa kukuruza nije znanost, no na neke stvari valja obratiti pažnju. Prvi korak je ocjena komušine koja mora biti bistre zelene boje i na dodir lagano vlažna. Suha komušina ili ona koja gubi boju upućuje na stari kukuruz.
Sljedeće obratite pažnju kako izgleda kraj s kojeg je klip kukuruza odstranjen s biljke. Zaobiđite kukuruz koji na tom kraju počinje poprimati smeđu boju jer je to znak da je ubran dosta ranije. Komušinu zatim ogulite kako biste promotrili svilu i sam klip kukuruza. Svila ne smije odavati znakove propadanja i truljenja te bi trebala biti zlatno žute do lagano smeđe boje. Svježe ubrani klip kukuruza jedar je, sočan i jarke boje.
Više o tome kako kupiti i pripremiti kukuruz saznajte na postalu Gastro.hr
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.