Life&style

Znate li koji prirodni sastojci su pravi odabir za vašu kožu?

Mjesec prirodne kozmetike u dm-u

Prirodna kozmetika nekad se smatrala alternativnim izborom za kojim su češće posezali oni dubljeg džepa ili pak oni koji su bili skloni ideji da prirodne sastojke koriste direktno na koži. No, zadnjih godina, potvrđen je provjereni učinak proizvoda za njegu lica i tijela na bazi prirodnih sastojaka pri čijoj kupnji u dm-u ili dm online shopu ovaj mjesec ostvarujete 15x više bodova dm active beauty.

Premda je zbog njenih brojnih pozitivnih svojstava sve više poklonika prirodne kozmetike u svijetu, znamo li koje su njezine glavne prednosti? Prirodna kozmetika obuhvaća proizvode čiji jednostavni sastav skriva pravo malo carstvo prirode koje dugoročno pomaže koži. Prirodna kozmetika ne sadrži sintetička bojila, parfeme ili konzervanse poput parabena koji mogu izazvati alergijske reakcije i brojne iritacije na koži, već koristi provjerene i prirodne sastojke koje koža prepoznaje i ugrađuje u svoje stanice, a uz to nije testirana na životinjama nego na laboratorijskoj opremi.

O prirodnim sastojcima kao glavnim prednostima prirodne kozmetike često slušamo, no znamo li kakva ljekovita svojstva i namjenu imaju neki od najpopularnijih sastojaka?

Smilje djeluje antiseptički, usporava starenje kože i pročišćava ju. U kozmetici se često koristi u kao eterično ulje i hidrolat, a naročito je popularna krema od smilja koja revitalizira, zaglađuje i vraća koži potrebnu elastičnost. Ako volite miris smilja na svojoj koži, svidjet će vam se NiKEL bogata hidratantna krema sa smiljem koja je namijenjena svim tipovima kože, a odlično funkcionira i kao podloga za make up.

Ulje divlje ruže ili šipka poznato je kao riznica antioksidanasa koje obiluje nutrijentima poput vitamina A, C i E, omega 3 i 6 masnim kiselinama, kao i gama-linolenskom kiselinom. Zbog svega toga snažno regenerira kožu, ublažava ožiljke, ujednačava, a ujedno je odlično hidratacijsko sredstvo. Ako ste u potrazi za nekomedogenim uljem koje će vam osigurati obnovu kože lica i vrata, luksuzno Immortella ulje ploda divlje ruže idealan je izbor.

Ružmarin je najpoznatiji kao začin, no njegovo eterično ulje već se dugo koristi u prirodnoj kozmetici. Zahvaljujući svom protugljivičnom djelovanju i pozitivnom utjecaju na kožu, učinkovito je sredstvo u borbi protiv osjetljivog, perutavog vlasišta, a istovremeno umiruje i potiče njegovu regeneraciju. U učinkovitost eteričnog ulja ružmarina u kombinaciji s uljem limuna, uvjerit će vas Olival Natural ružmarin i limun šampon  koji blago čisti normalnu i masnu kosu pružajući joj svježinu i svilenkasti sjaj uz ugodan miris

U vašem dm-u i dm online shopu čekaju vas i brojni drugi proizvodi hrvatskih i svjetskih proizvođača čiji će prirodni sastojci vašoj koži podariti njegu kakvu zaslužuje, a preporučujemo vam da u potragu krenete što prije, jer pri kupnji prirodne kozmetike do 30. studenog možete ostvariti 15x više bodova na kartici dm active beauty.

Za više informacija o pogodnostima u dm-u ne zaboravite posjetiti web stranicu dm.hr, a, ako već niste, počnite pratiti dm i na društvenim mrežama - Facebook i Instagram.

 

Photo: dm.hr