Life&style

Znaš li zašto je Monica iz Prijatelja imala ljubičasti stan?

Vjerovali ili ne - boja interijera nema nikakve veze s pričom nego s psihologijom...

Iako postoji jako puno neodgovorenih pitanja o Prijateljima, u boji Monicinog stana nikad nismo vidjeli problem. Međutim, dizajner interijera John Shaffner točno je objasnio zašto je Monicin njujorški stan izgledao točno tako kako je i zašto je njegova boja bila upadljivo ljubičasta. 

U razgovoru za jedan američki magazin, Shaffner je objasnio zašto se praktički morao boriti s ostatkom ekipe kako bi Monica dobila stan lila boje. "Boja je jako važna za identitet jer su ljudi vizualna bića i i ovaj aspekt uređenja interijera ima veću važnost nego što to uopće možemo zamisliti", rekao je i objasnio kako "čim vidite Prijatelje na TV-u, vidite ljubičastu boju i podsvjesno znate da ćete se smijati". Samim time ne prebacujete kanal i opsesija Prijateljima počinje...

OMG, znači li to da nas je naša podsvijest zapravo "navukla" na Prijatelje?! I znači li to da nam nekim podsvjesnim simbolima i detaljima kreatori serija to stalno rade?!

Shaffner je u intervjuu otkrio i kako je u Monicin stan odlučio staviti misteriozna vrata od samog početka, iako su ona bila otvorena tek u osmoj sezoni - i tada otkrila prostoriju punu nepotrebnih i neurednih stvari koje je (inače opsesivno uredna Monica) godinama trpala u nju. 

Možda vas zanima Zašto je OVA scena iz Prijatelja bila zabranjena diljem svijeta? Rubrika Life&style Life&style

"Jedna do najvećih odgovornosti produkcijskog dizajna je pogled u budućnost.", rekao je Shaffner i dodao kako ni on nije znao za Monicinu "neurednu" naviku kada su počeli s produkcijom. "Stavili smo vrata na sam kraj hodnika, a nismo znali gdje ona vode. Odlučio sam da je najbolje pričekati i vidjeti u kojem će se smjeru priča razvijati." Pametno, ha? 

A zato Monica ikad nije preuređivala stan... Sad sve ima smisla!

Photo: Instagram

Komentari 0