Life&style

Znaš li tko je nova kumica na Dolcu? Provjerili smo kod njenog autora...

Mislav Lešić, mladi umjetnik koji stoji iza slike kumice na glavnim stepenicama tržnice Dolac otkrio je za miss7 tko je baka sa slike i je li ga iznenadilo oduševljenje građana

Nema šanse da proteklih dana na društvenim mrežama nisi primijetila opće oduševljenje Zagrepčana koji neprestano dijele genijalnu sliku kumice na stepenicama glavne gradske tržnice Dolac. Slika je nastala u sklopu projekta Okolo, koji ovom idejom želi skrenuti pažnju na važne dijelove grada Zagreba i tako barem na tren zaustaviti građane, ali i turiste koji tuda prolaze. Odmah je pronađen i autor, mladi umjetnik i diplomirani slikar Mislav Lešić koji je na ovaj način odao počast svim kumicama s Dolca. 

 | Autor: Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić Kumica s Dolca

Više od ičega zanimalo nas je tko je kumica sa slike i zašto je Mislav odabrao baš Dolac kao mjesto na kojem želi ostaviti svoj trag? "To je moja baka koju ne bih imenovao, ali oslikao sam ju zbog sličnosti sa kulturom starih kumica iz Zagreba koje su prodavale svoj urod na tržnici. Premda je Slavonka, odnos prema prirodi i narodu je sličan kao u Zagrebačke kumice. Ta paralela mi je zanimljiva jer podebljava domaću atmosferu kroz lik kumice, kako u gradu tako i na selu " Mislav dolazi iz malog mjesta pored Županje, a njegova je baka, kako se to kaže - prava Šokica, kojoj je Mislav na ovaj način odao počast.

Osim toga, Mislav dodaje kako je "slika nastala u želji da naglasi važnost Dolca, ne samo kao bitne domaće tržnice već i kao važno mjesto sastajanja i druženja Zagrepčana"

 | Autor: Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić Kumica s Dolca

S obzirom na to da je njegova kumica od prvog dana postala pravi hit na društvenim mrežama, zanimalo nas je iznenađuje li ga interes publike i koliko mu to znači? "Jako mi je drago vidjeti toliko reakcija uživo, kao i na društvenim mrežama. Dobio sam pozitivne kritike od najrazličitijih ljudi i drago mi je da rad ima jednu univerzalni kvalitetu koja govori svima.", kaže Mislav i poziva sve da pogledaju i radove drugih umjetnika u sklopu projekta Okolo koji se nastavlja do 22. srpnja!

Photo: Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić

Komentari 0