Life&style

Znaš li što su to kutijice s komadićima sreće? Mogu te povezati s tvojim najdražima, čak i onima koji su daleko

  • Za sreću su bitne male stvari kažu…možda topli kruh, svježe skuhana kava, miris čistog ručnika, osmijeh djeteta, zagrljaj prijatelja…?
  • Ugodu koju nam onda pružaju ovi mali rituali  zaključavamo u posebne kutijice koje nam daju snagu da se suočimo sa svakodnevnim izazovima
  • A sjećaš li se svoje prve kutije u kojoj si čuvala komadiće sreće – mamin ruž, narukvice prijateljstva ili ulaznicu nekog važnog koncerta? Takvu nevinu i neiskvarenu količinu sreće i danas možeš pokloniti sebi ili dragoj osobi

Nismo tražili, ali smo ipak dobili lekciju, možda i važniju od sviju. Što je to sreća - mnogi su se pitali posljednjih mjeseci i vrlo brzo shvatili da je treba potražiti u baš malim stvarima i sitnicama. Svaki dan je donosio nove prilike za pokoju dozu sreće svima koji su je znali ugrabiti, a bilo je i onih koji su u potrazi za njom prebirali po svojim sjećanjima. A tamo negdje, davno, u djetinjstvu, naišli su na sretnu uspomenu dragocjeniju od svih - kutijicu u kojoj su brižljivo čuvali komadiće sreće: narukvice prijateljstva, mamin ruž, prazne bočice parfema, tajni dnevnik, bombon koji smo sakrili od brata, grožđanu mast... 

 | Autor: Stanislav Kostić Stanislav Kostić

Našla bi se povremeno u toj kutijici i koja izblijedjela ulaznica s nekog događaja koji nas se posebno dojmio.

 | Autor: Stanislav Kostić Stanislav Kostić

Tada smo sanjarili o škrinjama s blagom zakopanim na nekoj karipskoj plaži, maštali o tajnim gradovima od zlata, skrivenima u prašumi, lebdjeli nad zelenim brežuljcima, a kada smo odrasli, neke smo snove pretvorili u stvarnost, većinu nažalost i zaboravili, a kutijicu smo zagubili.

 | Autor: Stanislav Kostić Stanislav Kostić

No, odrasli smo i odjednom smo shvatili kako imamo i previše opterećenja, nemamo vremena, a uostalom, kutijica sa sitnicama, mogli bi neki zaključiti - pa to je djetinjasto i beskorisno!

Potražimo  sreću na neočekivanim ali poznatim mjestima

Ipak, ovih dana, u godini prepunoj izazova, ta zaboravljena prašnjava kutijica nam omogućuje da opet putujemo u mislima i obojimo i najsivlji dan, da utjehu potražimo u svakodnevnim ritualima, i instinktivno pružimo ruke jedni drugima.

 | Autor: Stanislav Kostić Stanislav Kostić

Vrijeme je u kojem ljepotu nalazimo na potpuno neočekivanim mjestima, kada je životni stil poprimio sasvim drugačiji oblik, kultura postala luksuzom, a zdravlje je nevjerojatno skupocjeno.

 | Autor: Stanislav Kostić Stanislav Kostić

Dok svijet, zaustavljen, napeto iščekuje najintrigantniju kutiju godine, onu punu cjepiva, a mi čeznemo za stvarima koje smo do jučer uzimali zdravo za gotovo, jedno jutro ćete se probuditi i na kućnom pragu će vas dočekati kutijica.

Unutar Borboleta box-a naći ćete bogati izbor pomno odabranih poklona koje ćete poželjeti podijeliti s najbližima, a i onim udaljenima.

 | Autor: Stanislav Kostić Stanislav Kostić

I ove godine širimo ljubav i radost. Jer to je ono što nas čini ljudima. #allaboutlove

Photo: Shutterstock/Stanislav Kostić

Komentari 0