Life&style

Znaš li što je masturdating i zašto bi ga trebala prakticirati

Premda zvuči kao neka nova seksualna praksa, mastrudating to nije

Odmah da objasnimo: iza riječi „mastrudating“ ne krije se ništa drugo nego izlaženje na spoj sa samom sobom. Ali, naziv ne podsjeća bez razloga na samozadovoljavanje. Ako ti sve zajedno zvuči pomalo čudno, bez brige – nije! Riječ je zapravo o tome da se trebaš malo razmaziti i zadovoljiti neka svoja čula, ali ne u seksualnom smislu. 

Uzmi si vremena za sebe 

Masturdating znači „izići sama sa sobom na spoj“ te uživati u svakom pogledu. Vrijeme koje provodiš bez nekoga drugoga u društvu trebaš shvatiti kao nešto pozitivno i lijepo. Idi sama u kino, na kavu u svoj omiljeni kafić ili otiđi solo na ručak ili večeru. Radi se o tome da se tada možeš bolje upoznati i otkriti tko si doista te što ti uistinu pričinjava zadovoljstvo.

Ako stalno izlazimo s prijateljima ili partnerom, često zaboravimo što mi same zapravo rado radimo – jer se  jednostavno priključimo i prilagodimo grupi. U početku je to možda malo čudan osjećaj te se brineš što će drugi misliti o tvom „masturdatingu“. Ali, vremenom ćeš primijetiti da su ljudi zaokupljeni samima sobom i da može biti jako oslobađajuće uzeti si stanku od drugih te provesti vrijeme solo. Ponekad, naravno.

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0