Life&style

Znamo gdje pronaći najukusnije krafne s tri neodoljiva punjenja

Ovih dana, gdje god se okrenete, osjetite miris krafni. Mekane i sočne iznutra, a zlatno žute na površini, slastice koje obilježavaju karnevalske dane jednostavno su neodoljive. Dok se najmanji maskiraju i kreću u pohod na krafne u susjedstvu, oni malo veći svoje će krafne radije potražiti u jednoj od obližnjih pekarni. Izbor je velik i izazov je pronaći mjesto gdje se stvaraju i prodaju najmekše i najukusnije krafne. No, mi ćemo vam pomoći!

Dobra krafna prije svega mora biti svježa. Topli okus dizanog tijesta i punjenja koje se otapa u ustima teško je nadmašiti, a dobra krafna taj uvjet mora zadovoljiti. Što se tiče punjenja, sladokusci će istaknuti da su domaće krafne u prošlosti bile šuplje u sredini pa se kušaču ostavlja izbor hoće li u sredinu dodati slatki namaz, čokolada ili džem ili će ju jesti baš takvu, praznu uz malo šećera u prahu. S druge strane, inspirirajući se trendovima slastičarstva i pekarstva, na našim prostorima sve su popularniji američki Donuti koji su ili preliveni slatkim umakom ili imaju punjenje po cijeloj dužini kruga. No, moramo priznati, old school krafne, s klasičnim punjenjem u sredini su nam ipak nekako najdraže i za naše podneblje idealne.

 | Autor: Pan-Pek Pan-Pek

Ove sezone, odabrali smo tri krafne pobjednice premium okusa i originalne recepture. Božanstveni su to okusi koji intrigiraju nepce pri svakom zagrizu.

Ljubav na prvi griz, tako bismo opisali krafne s namazom od marelice. Zlatno žuta krafna sa svjetlijim prstenom po sredini i slatkim posipom, šećerom u prahu, po gornjem dijelu čini ovu klasičnu krafnu prvim izborom svih krafnoljubaca. Tradicija se pri izradi ovog ukusnog jela poštuje. Dizano tijesto se prži u dubokom ulju s obje strane i tako se postiže prepoznatljiv izgled. Obožavamo ih u svakom obliku, a posebno kad su svježe. U omiljenim Pan-pek pekarnicama poštuje se to načelo pa se krafne peku od jutra do mraka, kako bi kupci imali prilike u svako doba dana kupiti svježe krafne s prepoznatljivim Podravka namazom od marelica. 

 | Autor: Pan-Pek Pan-Pek

Nismo upoznali još osobu koja bi mogla reći „Ne“ čokoladnim krafnama. Dok je tijesto lagane, spužvaste konzistencije i mekane sredine, čokolada ispunjava svaki dio slasne čoko krafne. Glazura od čokolade i punjenje bogato neodoljivom tekućom čokoladom čine ovu poslasticu top izborom, koji u trenu popravlja dan. 

 | Autor: Pan-Pek Pan-Pek

Ništa bez Lino Lade, još jednog Podravkinog herojskog okusa. Svi će se složiti da krafna prelivena bijelom čokoladom, koja je u unutrašnjosti ispunjena Lino Lada namazom od lješnjaka, izaziva zazubice svakome. Nemoguće im je odoljeti, posebno kada vas mame iza pulta Pan-pek pekarnica diljem Hrvatske.

 | Autor: Pan-Pek Pan-Pek

Ove sezone Pan-pek ima posebno iznenađenje za svoje kupce povodom pokladnih dana. Akcija traje do 21.2., posljednjeg dana maškara, a krafnoljupci će imati prilike kupiti veća pakiranja krafni, od 6 ili 12 komada. Neka vaše pokladnice donesu sreću i veselje u vrtiće, škole, urede i u vaš dom. Zašto biste proveli sate i sate kod štednjaka kada okus izvrsnih krafni možete imati već sada, istog trena?

Photo: Pan-Pek