Life&style

Znamo gdje pojesti najbolje krumpiriće u Zagrebu!

Amerikanci danas slave Dan prženih krumpirića, a mi im se oduševljeno pridružujemo. Ipak je riječ o jednom od naših najdražih "guilty pleasures". Stoga smo odabrali najbolja mjesta u Zagrebu za gricnuti ovu nepretencioznu delikatesu

Od danas religiozno slavimo još jedan datum. Naime, 13. srpnja u SAD-u je dan prženih krumpirića! Ova izvorno belgijska poslastica (svađa s Francuzima oko toga tko je izumio pomfrit ipak još traje) jedan je od najpopularnijih priloga na svijetu, dok pravi obožavatelji krumpira uživaju u njima i bez glavnog jela - uz dobre umake, naravno. Što čini dobar krumpirić? Prvenstveno, mora biti vrući. On je optimalno hrskav izvana, a iznutra je slasno mekan. Mora biti i dovoljno slan, dakako. Originalno pomfrit možda nema zapečenu koricu, ali ponekad volimo i taj "boujiee" krumpirić. 

A sad, gdje ih jesti? Dobar krumpirić može se skrivati u najjednostavnijoj krčmi, ali i u restoranu sa zvjezdicama. Upravo zato donosimo vam pregled najboljih krumpirića (po nasumičnom redoslijedu) koje su miss7 curke probale u Zagrebu. Price range: svakakav!

1) Burgeraj 

Najdraže mjesto za burger prosječnog Zagrepčanca krije i prokleto dobar krumpirić. On nije tipično narezan na štapiće, već dolazi u ploškicama, ali ima idealno hrskave zlaćane rubove. Uz to, fantastično ide uz Heinzov ketchup koji u Burgu poslužuju. Ipak, probaj doći u Burgeraj i ne pojesti najbolji burger u gradu. Izazivamo te.

 

A post shared by Ivana D. (@ladyivance) on

2) Submarine Burger

Možda najraskošniji krumpirići u gradu čekaju vas u Submarineu. Ako patiš na komadiće kobasice, puno umaka ili čak tartufe, ovo su krumpirići za tebe. Salchipapas su naši najdraži - kombinacija chorizo kobasice i Submarineovog BBQ umaka. S druge strane, možeš pojesti i classic verziju, pommes frites vulgaris. Ono što je cool spomenuti je da koriste domaći lički krumpir!  | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

3) El Toro restaurant & bar

U El Toro ne dolaziš baš na krumpiriće, ali igrom slučaja probali smo ih - i pali na stražnjicu! Njihovi krumpirići su idealno (ručno!) rezani, sa savršenim omjerom hrskavog i mekog, a pritom su nešto slaniji što im nije mana. Naš prijedlog je da naručiš nachose (genijalni - od batata, tortilje i plantane) uz koje idu homemade umaci, creme fraiche s limetom i biljem i pikantna svježa šalša od rajčice i unutra naizmjenično umačeš nachose i krumpiriće - ništa više ti ne treba!

4) 50 A Burger & Champagne Bar

Jedan od novijih burger jointova u gradu brzo se pročuo kao i jedno od boljih mjesta za pojesti krumpirićae. Jedni su od onih s koricom i vidljivim zrncima soli, a pod zubima fino hrskaju. Poslužuju ih uz klasike, majonezu i ketchup, jer ovo je pravi american-style burger. Međutim, osjećate li se fancy (ipak se tamo pije i šampanjac!), možete probati i krumpiriće sa sirom i tartufima. Bitno je napomenuti, i oni se diče ličkim krumpirom koji je s malih lokalnih farmi, a koriste i istarske tartufe.  | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

5) Dubravkin put

Ovo je vjerojatno neočekivan izbor za krumpiriće, ali kad je bal nek' je maskenbal. Prženi krumpirići u jednom od najotmjenijih zagrebačkih restorana su prije svega - jednostavni. Riječ je o najobičnijem prilogu kojega poslužuju simpatično u lončiću, no on ima divan okus. Njihov krumpir je, naravno, ručno rezan i pržen te lijepo posoljen, no ono što nam se sviđa je što se radi o lađicama. Izvana je umjereno hrskav, a unutrašnjost je srednje mekana, pa su u dobrom balansu. Ovaj krumpirić je dobro umočiti u sve jer njegov oblik pokupi puno umaka!

 

A post shared by 🌺N.Dž. 🌺 (@nivesdzida) on

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0