Life&style

Znači tetoviranje je najbolnije na OVOM dijelu tijela?!

Želiš se tetovirati, ali strah te nesnosne boli? Možda ne bi bilo loše da (za početak) preskočiš tetoviranje na ovim izuzetno bolnim mjestima

Ako imaš u planu ili skoroj budućnosti tetoviranje, sigurno si već razmišljala o tome gdje ćeš smjestiti tetovažu. Za većinu ljudi ova odluka se vrti oko estetike, ali vjeruj nam isplatit će ti se promisliti koliko je mjesto koje želiš tetovirati bolno - pogotovo ako i nisi najhrabrija ako govorimo o razini boli koju možeš i planiraš podnijeti. 

Također, važno je da znaš kako ne postoji mjesto na tijelu gdje nećeš uopće osjećati bol u ovoj ili onoj mjeri, ali da, neka mjesta na tijelu će te boljeti više od ostalih.

Prsni koš

Prsni koš je najbolnije mjesto za tetovažu. Točka. Na rebrima imamo jako malo masnoća i mišića, a i koža je posebno tanka. Živci koji se nalaze u ovom području jako su blizu površini kože zbog čega je bol deset puta gora. Plus: rebra se kreću svaki puta kada udahnemo zbog čega je proces tetoviranja još bolniji. 

 

Glava

Bolno je zbog manjka masnoća na glavi te gomile živaca koji se protežu ovim područjem, ali stručnjaci kažu da i zbog samog zvuka te vibracija ovaj proces postaje baš strašan. Ovdje svakako postoji i psihološka barijera s kojom se osoba treba suočiti prilikom tetoviranja. 

Unutrašnji dio bedara

U teoriji unutrašnji dio bedara bi trebao biti dio koji je manje bolan, zato što nije blizu kosti i zato što se ovdje nalazi velik dio mišića i masnoća. U stvarnosti, ovo je jedno od najbolnijih mjesta zato što nije toliko izloženo i zbog toga je jako osjetljivo. Također, proces zacjeljivanja je jako bolan zato što se bedra trljaju jedno o drugo. 

Unutrašnji dio lakta

Dva od tri glavna živaca u rukama prolaze ravno kroz unutrašnji dio lakta, zbog čega je ovo područje ekstra osjetljivo. Gdje god se na tijelu nalazi više živaca na malo udaljenosti, to će mjesto biti jako bolno za tetoviranje. 

 

 

Objavu dijeli Claire Marshall (@heyclaire)

Stopala, gležnjevi

Koža je na ovim dijelovima toliko blizu kosti da praktički nema dovoljno masnoća koje bi mogle malo ublažiti ubode igala. 

Zapešće

Baš kao i na stopalima i na gležnjevima, na ovom je području jako malo masnoća kao i završetaka živaca zbog čega će koža biti super osjetljiva na "bockanje". 

 

Dlanovi, prsti

Koža je tanka i osjetljiva, a dlanovi su puni sitnih kostiju i ligamenata zbog čega je moguće da se tinta neće dobro uhvatiti iz prvog pokušaja. Čitaj: tattoo majstor možda će morati prelaziti više puta preko istog mjesta zbog čega će tetoviranje biti duplo bolnije. 

 

 

Objavu dijeli badgalriri (@badgalriri)

Područje pazuha

Znamo da ovo zvuči kao jako čudno mjesto za tetovaže, ali nije tako rijetko. Koža oko pazuha itekako je osjetljiva, a s obzirom na to da se ovdje nalazi aksilarni živac i velik broj žlijezda, budi spremna da će ovo jako boljeti. 

Photo: Instagram

Komentari 0