Life&style

Znači OVO je najbolja vježba za čvrstu guzu

Čvrstu guzu bi trebala nositi poput medalje, a kad ti kažemo da je za to dovoljna jedna jedina vježba (i naravno upornost!)...

Sve znamo. Želiš čvrstu guzu i to BRZO, ali čučnjevi i iskoraci baš i nisu najzabavnije vježbe na cijelom svijetu...Upravo je to razlog zašto smo se bacili u potragu za vježbom koja daje brze rezultate bez monotonih pokreta poput onih koje radimo čučnjevima. 

Pronašli smo vježbu koju obožavaju svi fitness stručnjaci jer pogađa nekoliko različitih mišićnih skupina istovremeno te se može izvesti na nekoliko različitih načina - takozvani, most! Ne samo da pogađa mišiće stražnjice već ojačava i tetive, unutrašnji dio bedara te jača trbuh. Još je efektivnija ako noge podignemo na neki objekt poput primjerice kreveta, stolca, sofe, itd. 

 | Autor: H&M H&M

Prva varijacija vježbe mosta je vrlo jednostavna - sve što trebaš jest postaviti stopala u širini kukova, na bilo kakav povišeni predmet koji imaš pri ruci. Poza bi trebala izgledati slično ovoj u videu: 

Pazi da su pulsevi nježni i kontrolirani, te da ih izvodiš isključivo mišićima stražnjice. Trbuh neka uvijek bude uvučen, a bedra postavljena paralelno. Također predlažemo da svaki put kad podižeš stražnjicu svjesno napraviš mali puls, odnosno da ju malo stisneš.

Photo: Getty Images

Komentari 0