Life&style

Zgodni i fino popunjeni: muški plus-size modeli?

Priznajemo da uopće o tome nismo razmišljali, ali cijeloj eri plus-size modela priključili su se i - muškarci!

I dok smo svi fokusirani na zaobljene žene u modnom svijetu i imamo osjećaj da plus-size modeli vladaju pistama i kampanjama, u ovom smislu još uvijek nedovoljno pažnje stavljamo na muškarce. Muške plus-size modele prvo smo primijetili na ASOS-u, a zatim otkrili cijeli novi svijet muške mode. Ako nisi znala ovi muški plus-size modeli mogli bi opasno konkurirati svojim ženskim kolegicama!

U 2016. godini jedna od najvećih svjetskih modnih agencija IMG Models (i Gisele Bündchen i Gigi Hadid su pod njihovom palicom) prvi puta je pokrenula muški plus-size modeling. Nakon njih, brojne američke i europske modne agencije krenule su njihovim stopama. Danas, gotovo svaka modna agencija koja u svoje redove ubraja ženske plus-size modele, pokrenula je i muški plus-size modeling. 

 

Objavu dijeli Brett Morse (@brett_mgb)

Naravno, kao što to obično biva s terminom plus-size, već postoje različita mišljenja o tome jesu li ovi muškarci zaista zaslužili upasti u tu kategoriju.

S druge strane, muški plus-size modeli još su uvijek u manjini naspram žena jer u odnosu na gotovo mainstream situaciju u ženskom svijetu (Ashley Graham u posljednje dvije godine postala je jedna od najplaćenijih i najzaposlenijih manekenki), na muškarce su u ovom području manekenstva gleda s podsmijehom.

Jedna od naših omiljenih online shopping stranica ASOS, lansirala je cijelu plus-size kolekciju za muškarce i među prvima je u svoje redove uključila muške modele. 

Bez obzira na veliku popularnost plus-size manekenstva i cijeli pokret prihvaćanja vlastitog tijela, muškarci u ovom slučaju još uvijek itekako zaostaju za ženama. Primjerice, u IMG Models agenciji postoji 20-tak ženskih te svega 5 muških plus-size modela, dok ostale velike modne agencije poput Wilhelmina i MSA Models uopće nemaju muški plus-size dio. 

 

Objavu dijeli Scott Bayliss (@scottbayliss_)

 

 

 

Objavu dijeli Darnel Ghramm (@dghramm)

 

 

No bez obzira na sve, iako podržavamo ovakvu pozitivnost i slažemo se kako muškarci također trebaju raditi na samouvjerenosti, nećemo se lagati, žene su ipak još uvijek pod većim pritiskom javnosti te izložene većim kritikama. Iako se čini kako se zahtjevi klijenata iz dana u dan sve više mijenjaju te naginju ka "stvarnim" modelima, modna industrija je daleko od svijeta s kojim se obična žena može poistovjetiti. Možda i nije baš fer, ali malo nam je lakše kad znamo da se i muškarci bore s istim problemima...

Photo: Instagram

Komentari 0