Life&style
Žena se pita je li u pravi jer ne želi platiti račune ocu koji ju je napustio

Žena se pita je li u krivu jer ne plaća očeve medicinske račune nakon što je napustio njezinu obitelj

  • Nakon burnog života i gotovo nikakve veze s ocem, žena (29) se pita je li pogriješila jer ne želi platiti njegove račune za liječenje
  • Objasnila je na Redditu da su joj se roditelji razveli kada je imala 10 godina i da od tada nije imala dosljedan kontakt s ocem
  • Otac ju je zanemarivao, a sada je traži da mu plati račune…

Otac pogođene žene odlučio je dati prednost svojoj novoj obitelji, uključujući svog posinka (33) i svu novu djecu koju je imao s novom ženom. Nju i njezinog brata je zanemarivao. Djecu nije posjećivao nakon što se ponovno oženio, a kad bi nazvali da pitaju kako je i hoće li se vidjeti, izgovarao bi se da je zauzet.

„Prije razvoda bila sam doslovno tatina djevojčica. Njegovo voljeno zlatno dijete. Bez šale. Mislila sam da je moj otac najbolji i htjela sam se udati za čovjeka poput njega kad porastem“, napisala je žena u svojoj objavi.

Njezini osjećaji prema ocu promijenili su se nakon što je ostavio nju i njezina brata, što je izazvalo „duboko ukorijenjenu ranu“ od koje se žena nikada nije mogla oporaviti, a niti oprostiti svom ocu što ju je uzrokovao.

Ne želi plaćati alimentaciju dok ne upozna sina Možda vas zanima Čovjek odbija plaćati alimentaciju dok ne upozna sina kojeg mu je bivša tajila. Je li u pravu? Rubrika Life&style Life&style

Ženin otac također nikada nije plaćao alimentaciju, pa je njezina majka morala uzdržavati nju i brata kao samohrani roditelj nakon što je odlučila da ga neće tužiti, jer s njim nikada nije htjela imati ništa, usprkos činjenici da su njezini roditelji imali 50/50 skrbništvo.

„Međutim, 18 godina je dugo i zahvaljujući majčinoj ljubavi i brizi za nas, već sam zaboravila na njega i nastavila dalje živjeti, a isto vrijedi i za mog brata. Oboje smo odrasli te živimo udobno svojim životima, brinemo se za svoju majku i volimo je zauvijek“, nastavila je žena.

Sada njen otac traži pomoć da plati svoje medicinske račune, a ona ne zna što napraviti.

via GIPHY

Nedavno je ženu kontaktirao očev posinak, koji joj je poslao poruku na Facebooku rekavši da mora razgovarati o njezinom ocu. Rekao joj je da njihov otac ima zdravstvenih problema i da je liječenje skupo, a i  poslao je screenshotove liječničkih izvještaja.

Rekao je ženi da bi „bilo lijepo“ kada bi mogla platiti račune za liječenje oca te da njezin otac također želi razgovarati s njom i njezinim bratom.

Žena je odgovorila na poruku: „Rekla sam mu da je taj čovjek izgubio pravo da bude moj otac kada je odlučio da neće imati nikakav kontakt s nama, a također da me ne zanimaju liječnički računi 'NJEGOVOG' oca te da kao njegova djeca ne bi trebali ići okolo i maltretirati slučajne ljude za novac.“

Otac je odlučio da neće platiti vječanje svoje kćeri zbog homofobije Možda vas zanima Otac je odlučio da neće platiti vjenčanje svoje kćeri ali se u zadnji čast predomislio - i mnogi su ga podržali! Rubrika Life&style Life&style

Nakon što je odbila pomoći u plaćanju liječničkih računa, očev posinak nazvao ju je „bezdušnom i osvetoljubivom“, na što je ona odgovorila nasmiješenim emotikonom, a zatim ga blokirala.

„Razgovarala sam s mamom o tome i ona je rekla, premda se imam pravo ljutiti na njega, da je on još uvijek moj otac i nije mu dobro, pa da mu ipak malo pomognem“, objasnila je žena.

via GIPHY

„Rekla sam joj: 'Nikako, dovraga, neću platiti njegove račune. Ima svoju djecu da to plate, pa neka si to sami riješe'“.

Većina ljudi koji su komentirali objavu žene na Redditu složili su se da je u pravu u situaciji sa svojim ocem.

„Čovjek je koma. Odlučio te odbaciti i ne podržati te ni na koji način. Ako ti išta netko prigovori, imaš svu neplaćenu alimentaciju da dokažeš da nije bio dorastao svojim odgovornostima kao roditelj, a time mu ništa ne duguješ“, komentirao je jedan korisnik.

Drugi korisnik je komentirao: „Ispisao se iz tvog života prije 19 godina. Ne može se upisati samo zato što mu treba novac.“

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Lol