Life&style
Želite blistav i svjež ten i zdravu kožu? Probajte novi  Olival Professional Piling tonik s AHA i PHA kiselinama! Želite blistav i svjež ten i zdravu kožu? Probajte novi  Olival Professional Piling tonik s AHA i PHA kiselinama! Želite blistav i svjež ten i zdravu kožu? Probajte novi  Olival Professional Piling tonik s AHA i PHA kiselinama! Želite blistav i svjež ten i zdravu kožu? Probajte novi  Olival Professional Piling tonik s AHA i PHA kiselinama! Želite blistav i svjež ten i zdravu kožu? Probajte novi  Olival Professional Piling tonik s AHA i PHA kiselinama!

Želite blistav i svjež ten i zdravu kožu? Probajte novi Olival Professional Piling tonik s AHA i PHA kiselinama!

Da je koža naš najveći organ i da se sastoji od tri sloja naučili smo još u osnovnoj školi. Vanjski sloj epidermis je sloj koji se nalazi iznad svih ostalih slojeva kože i u izravnom je dodiru s okolinom. Ono što je važno je da se epidermis redovito obnavlja i da stalno stvara nove stanice što rezultira mrtvim stanicama na površini kože. Kada se stare, mrtve stanice kože nakupe na površini ona izgleda sivo, beživotno i suho, a mogu rezultirati i začepljenim porama, pojačanim lučenjem sebuma, crvenilom i aknama. Kako nam je svima cilj isti – zdrava, blistava i sjajna koža, od velike važnosti je ispravna njega koja je individualna i prije svega ovisi o stanju kože, i naravno godinama. Ali jedan korak je svima zajednički – uklanjanje mrtvih stanica s površine kože. Redovitom eksfolijacijom uklanjamo barijeru između nakupljenih mrtvih stanica na gornjem sloju kože i novih, svježih stanica koje su ispod njih. Upravo taj proces otvara put svim aktivnim sastojcima koje koristimo u kremama i serumima te im omogućuje da prodru dublje u kožu.

Svjesni važnosti upravo ovog koraka u njezi kože, Olivalov stručni tim osmislio je inovativnu formulu nove generacije eksfolirajućih tonika – Professional Piling tonik. Nježna formulacija sadrži 5,9% AHA i PHA kiselina, dok pažljivo prilagođena pH vrijednost od 3,6 jamči učinkovitu eksfolijaciju. Ključni sastojci ovog tonika su mandelična kiselina, glukonolakton, laktobionska kiselina, ekstrakt jabuke te njegujući, hidratantni sastojci kao što su hijaluronska kiselina, betain, glicerin i pantenol.

 | Autor: Olival Olival

Mandelična kiselina je alfa-hidroksilna (AHA) kiselina  a od drugih je kiselina u AHA grupi razlikuje to što je najnježnijeg učinka na koži te vrlo blago uklanja odumrle stanice kože, ubrzava staničnu izmjenu čime djeluje protiv mrljica, poboljšava cjelokupan izgled tena, pročišćava pore i vraća prirodnu blistavost. Laktobionska kiselina sve je popularnija za primjenu u kozmetičkim proizvodima te spada u grupu PHA kiselina. Vrši vrlo nježnu eksfolijaciju bez jačeg iritativnog potencijala, ima umirujuća, protuupalna svojstva, a pomaže i pri ublažavanju vidljivosti bora i finih linija. U odnosu na AHA i BHA kiseline, PHA kiseline   istovremeno i hidratiziraju kožu i upravo zbog tog svojstva, kategorija PHA kiselina izvanredna je za zrelu i osjetljiviju kožu. Među PHA kiseline ubraja se i glukonolakton vrlo sličnog djelovanja koji također nježno pilingira kožu, hidratizira i pruža antioksidativni učinak protiv slobodnih radikala nastalih djelovanjem sunca i okolišnih stresora. Izuzetno dobro djeluje na neujednačenost tena, vraća potrebnu vlažnost i pomaže ublažiti vidljivost proširenih pora.

Professional Piling tonik uz svoj pH od 3,6 jamči učinkovitu eksfolijaciju, lagano uklanjanje odumrlih stanica kože te vraća vlagu, a njegovim dugoročnim korištenjem ten je pročišćen, gladak, ujednačen i sjajan.

 | Autor: Olival Olival

Specifičnost ovog tonika pažljiv je odabir sastojaka i njihove koncentracije kako bi se kod većine koža mogao primjenjivati nekoliko puta tjedno do svaki drugi dan (zrela, suha, osjetljiva koža) ili svakodnevno (masna koža) što omogućuje mnogo ugodniju rutinu njege i održavanje zdravog i lijepog izgleda kože bez straha od iritacija. Može se primjenjivati tijekom cijele godine uz redovito korištenje sredstava za zaštitu od sunca tijekom dana, ali se ne preporučuje paralelno korištenje uz retinoide ili druge AHA i BHA kiseline. Tonik je potrebno promućkati prije upotrebe, a zatim ga komadićem vate, krpicom ili najidealnije direktno dlanovima nanijeti na suho lice izbjegavajući osjetljiva područja oko očiju.  

Osim Professional Piling tonika kao noviteta, Olival je poslušao molbe svojih vjernih korisnika te sada već bestseller, Professional Hidro tonik lansirao i kao samostalan proizvod. Ovaj tonik bogat je umirujućim i hidratizirajućim sastojcima te trenutno (re)hidratizira i uravnotežuje pH, ali i ublažava utjecaj tvrde vode na kožu. Professional Hidro tonik odličan je za kožu nakon eksfolijacije i prvi korak njege nakon čišćenja lica, a prije seruma.

 | Autor: Olival Olival

Sinergijskim i redovitim korištenjem ova dva tonika, vaš ten će biti ujednačen, a površina kože glatka i baršunasta na dodir s prirodnim sjajem čemu svi i težimo.  

Professional Piling tonik i Professional Hidro tonik dostupni su u svim drogerijama i na web shopu www.olival.hr

 | Autor: Olival Olival

Preporučene MPC:
Professional Piling tonik: 79,90 kn
Professional Hidro tonik: 39,90 kn

 

Photo: Olival