Life&style

Želiš li imati više love, evo u koje doba dana i tjedna je najjeftinije kupovati

  • Ako želiš nešto uštedjeti, možeš napraviti puno više od praćenja akcija i popusta u trgovinama.
  • Financijski stručnjak otkriva profi-trikove – ovisno o satu, danu u tjednu i mjesecu

Ako ne želiš potrošiti puno novca na svakodnevnu kupnju hrane, možeš paziti na akcije i popuste te kupovati isključivo kad je nešto znatno jeftinije. Ako želiš doista uštedjeti, trebaš napraviti i više od toga, otkriva Marco Cerqui, financijski savjetnik i jedan od kreatora shopping-aplikacije „Bring!“. Kaže kako se isplati paziti na vrijeme dana, dane u tjednu te godišnja doba. 

via GIPHY

U koje vrijeme dana kupovati 

Ako ideš u kupovinu rano ujutro, puno toga si obavila već na početku dana. Međutim, ako želiš uštedjeti, onda bi u nabavku trebala ići tek u večernjim satima. Čim se više bliži vrijeme zatvaranja trgovine, pokvarljiva roba poput ribe, mesa, voća i povrća stavlja se na sniženje. Možda neće biti preveliki izbor, ali bit će jeftinije. Također, trgovine ne smiju prodavati kruh od jučer (osim onog u ambalaži). Stoga, vrlo je vjerojatno da će biti snižena i cijena peciva, kruha.

Možda vas zanima Ako ovo jedeš svakodnevno tvoje će lice biti besprijekorno Rubrika Beauty Beauty

Koji dan u tjednu je najpovoljniji

Ako si išla kupovati isključivo vikendom, to bi trebala promijeniti. Mnoge posebne ponude vrijede upravo od ponedjeljka. A slijedeći petak navečer ili u subotu tih namirnica više nema – rasprodano! 

via GIPHY

Planiraj i mjesec/godišnje doba za kupnju

Ako planiraš dugoročno, imaš najbolje šanse za jeftinu kupovinu. Na primjer, ako ti je bicikl ispustio dušu u kasnu jesen, nemoj čekati sljedeće proljeće za nabavu. Naime, tada su bicikli puno skuplji. Ako ćeš ga nabaviti početkom zime, sigurno ćeš uštedjeti priličnu svoticu. Jednako vrijedi za vrtni namještaj ili opremu za roštiljanje. Izvan sezone su ti i slični artikli povoljniji nego u proljeće ili ljeto. Kad je lijepo vrijeme, razmišljaj o sljedećoj zimskoj sezoni – oprema za skijanje sigurno je jeftinija.

Naravno, ovo vrijedi i za odjeću i cipele. Kupuj kad su sniženja, na kraju sezone, kupuj na Crni petak, pazi kad šoping centri imaju aksije tipa Jeftina srijeda, Ladies Night i slične.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0