Life&style

Želiš kauč živih boja? Ovdje je 5 stvari na koje trebaš obratiti pažnju

Ponekad se isplati riskirati sa žarkom bojom – pa zašto ne bi dala svom domu malo poletnog stila s jednim kaučem živahne boje

Bez obzira želiš li stvoriti mirni neutralan prostor, energičan ili osvijetljenu „skandinavsku vibru“, prava kombinacija boja može tvoju sobu promijeniti u trenu. 

„Ako ne znaš gdje početi pri odabiru boja, pogledaj u svoj ormar s odjećom“, kaže Kate Watson-Smyth, urednica sa bloga o interijerima „Mad About The House“. I dodaje: „Ako se ugodno osjećaš noseći neke boje, bit će ti također ugodno živjeti 'u njima'“. Dok većina preferira sivu, neku neutralnu boju ili eventualno tamnocrvenu, žarke boje polako postaju sve popularnije. 

 

Pet savjeta za odabir sofe 

1. Revitalizirajući zeleni kauč u kombinaciji s prirodnim bojama na zidovima i podovima savršen je način za polako uvođenje boja – da ne djeluju prenapadno. 
 | Autor: Instagram Instagram

2. Teal boja (riječ je o zagasitoj nijansi koja graniči s plavom i zelenom) je svestrana boja za dom i popularna je – idealna je ako želiš dodati malo energije u svoj životni prostor. Ta boja ima dubinu, ali ne dominira. Ako želiš neočekivanu kombinaciju boja koja je harmonična, onda pokušaj teal boju upariti sa žutom bojom (poput boje senfa) – oživjet će prostoriju. 

 | Autor: Instagram Instagram

3. Ako tražiš nešto „tiho“, pokušaj s ljubičastom – ona stvara mirno i opuštajuće okruženje. Boja lavande u kombinaciji s metalnim dijelovima pretvara prostoriju u glamurozan prostor za uživanje. 

 | Autor: Instagram Instagram

4. Za one koje žele dodati boje neutralnoj dnevnoj sobi, preporučuje se za početak nabaviti nekoliko šarenih jastuka ili eventualno stolicu žarke boje. 

 | Autor: Instagram Instagram

5. Iskoristi sofu kako bi tvoja dnevna soba bila živahna i puna boja i nemoj se bojati miješati boje i teksture. Jednostavno koristi boje koje voliš i zaboravi na bojazan da ćeš pogriješiti! 
 | Autor:

 

Photo: Instagram

Komentari 0