Life&style

Želimo ih sve! Ovih devet brandova rade najskuplje čokolade na svijetu

  • Čokolada je jedan od najdražih i najboljih deserata na svijetu, koji se mogu oblikovati u nezamislive oblike
  • Izražavanje ljubavi prema voljenoj osobi ili grickalica koja će zadovoljiti želju za slatkim, čokolade služe u različite svrhe, a postoji niz mogućnosti za odabir
  • Donosimo popis od devet najskupljih marki čokolade na svijetu

Ako si istinski zaljubljenik u čokoladu i želiš okusiti zalogaj izvrsne tamne čokolade ili uživati u gurmanskim komadima mliječne čokolade, onda neke od najskupljih robnih marki čokolade imaju puno toga za ponuditi i doista su vrijedne svoje cijene.

Možda vas zanima Tri dana u ovom čokoladnom raju odmor su iz snova. Vožnja od Zagreba je kratka, a cijene promotivne Rubrika Life&style Life&style

Kako god, sama pomisao na bogata aromatična zrna kakaovca temperirana do savršenstva za stvaranje slatkih čokoladnih delicija  dovoljna je da nas dovede u iskušenje, a dodavanje egzotičnih elemenata diže je na razinu više. Čokolade su užitak okusa na razne načine, od dodavanja listića jestivog zlata, zadivljujućih šećernih perli pa do ulja od tartufa…

Globalna popularnost čokolade je tolika da se 7. srpnja slavi kao Svjetski dan čokolade u znak sjećanja na dolazak čokolade u Europu 1550-ih godina. Napravili smo zanimljiv popis zbog kojeg ćeš se možda osjećati kao Charlie izgubljen u tvornici čokolade…

Najskuplji brendovi čokolade i njihove kreacije

House of Knipschildt

Marku ove vrhunske čokolade osnovao je danski čokolatijer Fritz Knipschildt 1999. godine. Njegov Café Chocopologie u Norwalku vjerojatno je najbolje mjesto za počastiti svoje nepce bogatom dekadentnom pločicom tamne čokolade i kreacijama s tartufima koje nudi ovaj vrhunski brend.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

La Madeline au Truffe kuće jedna je od najtraženijih i najskupljih čokolada. Forbes ju je 2009. godine, prema službenoj web stranici, proglasio 'najskupljom čokoladom na svijetu'. Prekrasni čokoladni ganache napravljen je od 70 posto Valrhona tamne čokolade, gustog vrhnja, šećera, ulja od tartufa i vanilije. Rijedak francuski Perigord tartuf (rijetka gljiva) obavijen je ovim bogatim ganacheom i potom uvaljan u kakao prah.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Svaki La Madeline au Truffe radi se po narudžbi i ima rok trajanja od sedam dana. Predstavljen je na podlozi od šećernih bisera uklopljenih u zlatnu kutiju vezanu vrpcom. Ako ti se sviđa ganache od tamne čokolade, onda je ovo kreacija prava stvar koju trebate isprobati. 

Dolazi po cijeni od 1775 kuna po komadu.

DeLafée of Switzerland

Ako želiš kušati luksuz, ništa nije bolje nego prepustiti se finim švicarskim pralinama umotanima u jestivo zlato.

DeLafée je švicarski brend poznat po svojoj jedinstvenoj i divnoj mješavini čokolade i jestivog zlata. Zlatne praline napravljene su od zrna kakaovca, kokosovog ulja, šećera, kakao maslaca, vanilije i mlijeka u prahu. Također imaju 24-karatne zlatne listiće kao poseban sastojak za dašak ekstravagancije.

Zlatna bombonijera DeLafée luksuzna je poklon kutija koja se sastoji od osam finih švicarskih pralina prelivenih 24-karatnim jestivim zlatom. Dodatno, kutija dolazi sa starinskim švicarskim zlatnikom koji datira iz 1910-ih do 1920-ih.

Cijena ove bombonijere je 470 franaka, što je oko 3.585 kuna. 

Guylian

Renomirani belgijski luksuzni brend čokolade Guylian poznat je po svojim jedinstvenim čokoladnim kreacijama, a osobito kultnim čokoladnim školjkama i morskim konjićima.

Brand radi ove slatke kreacije koristeći 100 posto čisti kakao maslac i punjenje pralina od lješnjaka od karameliziranih i prženih lješnjaka, jednostavno podižući ove čokoladne morske elemente na višu razinu. Dovoljan je jedan zalogaj Guylian morske školjke da znaš zašto se ovaj brend smatra jednim od najluksuznijih brendova čokolade na svijetu. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Osnovao ju je Guy Foubert 1958., a tvrtka koristi finu belgijsku čokoladu napravljenu od mješavine izvrsnih zapadnoafričkih zrna kakaovca. 

To'ak

Ovu ekvadorsku marku čokolade s pravom se naziva jednom od najcjenjenijih čokoladnih kuća na svijetu.

Jedan od njihovih prepoznatljivih proizvoda je serija To'ak Art Guayasamín. Po cijeni od 450 dolara (3.196 kuna), ova kreacija od tamne čokolade je hommage Oswaldu Guayasamínu, jednom od najslavnijih ekvadorskih umjetnika.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Što se tiče Art serije, web stranica spominje 'dva vintage izdanja To'ak čokolade s potpuno različitim osobnostima su pažljivo uklopljena u prekrasan i iznimno dobro uravnotežen izraz ekvadorske tamne čokolade'. 

Proizvođač čokolade odležava svoja rijetka zrna kakaovca u bačvama od konjaka od francuske hrastovine četiri godine kako bi dobio rustikalne zemljane note, baš kao što brendovi viskija odležavaju u posebnim drvenim bačvama za poboljšane okuse.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Richart

Za ljubitelje čokolade koji žele pomicati granice i eksperimentirati s okusom, Maison Richart je jedan od najboljih i najskupljih brendova čokolade na svijetu. Obilježene tropskim citrusno-voćnim notama, iskričavim okusima i aromama, Richart čokolade su doista originalna poslastica.

Njihova kultna kreacija Palets d'Or jednostavno je briljantna. Zalogaj hrskavog premaza od tamne čokolade ovih malih četvrtastih užitaka otkriva glatko kremasto središte ganachea napravljeno od kakaa porijekla iz Perua. Stvari idu dalje pa je tu i jestivo zlato koje je savršen estetski preljev za ove čokoladne kvadrate. Da ne spominjemo trpkost i rajsku aromu koja je izdvaja od ostalih skupih čokolada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RICHART (@richart)

Maison Richart proizvodi neke od najboljih i najljepših čokolada na svijetu od 1925. godine. 

Amedei Toskana

Amedei stvara neke od najukusnijih i najukusnijih ručno rađenih čokolada na svijetu. S čokoladicom Amedei Porcelana od 50 g po cijeni od približno 12 dolara (85 kuna), ovaj luksuzni brend je posvećen vrhunskim proizvodima i tradicionalnim tehnikama.

Sa sjedištem u Pontederi u Toskani, u Italiji, tvrtka kontrolira sve aspekte proizvodnje uključujući nabavu sirovina pa sve do odlaska konačnih čokoladnih pločica do kućnih pragova. Amedei Toscana dobila je 92 nacionalna i međunarodna priznanja za svoje božanske kreacije. Također je najviše puta dobila nagradu 'Golden Beans' od Akademije čokolade u Londonu.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Čokolada Porcelana jedna je od najskupljih čokolada koje proizvodi ovaj brend, a cijena čokoladne pločice je oko 11 dolara (78 kuna) za 50 g. Svoje ime duguje nježnoj, bijeloj i prozirnoj teksturi genetski čistog zrna kakaovca zvanog Criollo. Rijetko zrno obrađuje se i spaja sa šećerom od trske, kakao maslacem, lješnjacima, voćem i orasima. 

Vosges Haut Chocolat

Još jedan luksuzni i skupi brend čokolade poznat po eksperimentiranju i ubacivanju prilično neobičnih okusa u čokolade je ova čokoladnica sa sjedištem u Chicagu u vlasništvu slastičarke Katrine Markoff.

Tko bi pomislio da ukusne slatke čokolade mogu imati slaninu, wasabi, indijski curry, čili i sezam kao okuse? Ali, Vosges Haut Chocolat to čini i njihove kreacije su omiljene mnogima. Zapravo, njihove praline od dimljene slanine nešto su što ne bi željela propustiti. Njihov izbor gurmanskih čokolada, uključujući Dulce de Leche bombone, pločice tamne čokolade od machenga i višnje, ganache od karamele i čokolade i mliječnu čokoladu s đumbirom i kurkumom zasigurno će oživjeti tvoje nepce.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Cijena svake narudžbe je oko 69 dolara (490 kuna), a jedna od njihovih popularnih mogućnosti darivanja je luksuzna poklon kutija, po cijeni od 325 dolara (2300 kuna), koja sadrži egzotičnu kolekciju pralina brenda kao i bocu Krug šampanjca. Svi predmeti su elegantno upakirani u legendarnu ljubičastu kutiju.

Marie Belle New York

“Život se sastoji od zadovoljstva i sreće koje nalazimo u hrani, umjetnosti i ljepoti”, kaže Maribel Lieberman, osnivačica MarieBelle New York.

Čokoladnica rođena u Hondurasu unosi umjetnost u svaki svoj proizvod. Ganache Cien Blue Box sastoji se od 100 komada ručno rađenih izvrsnih ganachea koji su iznimno ugodni za oči. S cijenom od 290 dolara (2060 kuna), to su umjetnička djela i izrađena su od fine čokolade i drugih intrigantnih sastojaka.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Slava i popularnost su tolike da je ova skupa marka čokolade osvojila srca nekoliko slavnih osoba poput Oprah Winfrey, Jennifer Lopez, Whoopi Goldberg, Kirsten Dunst, Ralpha Fiennesa i Susan Sarandon.

Hotel Chocolat

Dobitnik nebrojenih nagrada tijekom godina od Akademije čokolade, Hotel Chocolat vodeće je ime u britanskom sektoru čokolade. Kuća je za javnost otvorena 2004. godine u sjevernom Londonu i od tada redefinira oblik, okus i teksturu tradicionalnih britanskih čokolada.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Predmet koji moraš probati je Billionaire Shortbread Giant Slab. Po cijeni od približno 5 dolara (35,50 kuna) za 77 g, to je ukusna mješavina karamele, 50 posto mliječne čokolade, izdašnih količina kolačića i lješnjaka. Kuća također koristi više kakaa nego šećera u svim svojim proizvodima pa je to zdravija opcija od većine drugih čokoladnica.

Poklon kutija Everything Chocolate najbolji je dar za one koji se ne mogu odlučiti što bi od beskrajnih mogućnosti koje nudi ovaj luksuzni brend. 

Možda vas zanima Cat Caffe je ovog prosinca prava oaza sreće. Poslužuju vruće čokolade zamamnih okusa s još zamamnijim dodacima Rubrika Life&style Life&style
Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Richart👌