Life&style

Zbog ove četiri stvari možeš drugima djelovati glupo - iako to zasigurno nisi

  • Ponekad je manje doista više, a to vrijedi osobito za naš izgled i način ponašanja 
  • Ubuduće izbjegavaj ove četiri stvari koje prilično živciraju druge
  • One te mogu te učiniti manje pametnom nego što to doista jesi, a dojam koji ostaviš nekad je teško popraviti

Naime, neke stvari mogu učiniti da drugima djeluješ glupo, premda to nisi – i ne radi se o nekim glupim izjavama koje svakoj od nas mogu ponekad izletjeti. Naime, znanost je dokazala da nas neke sitnice mogu vrlo brzo „poglupaviti“ – stoga pazi na ove četiri stvari…

Možda vas zanima Ostavi super dojam: Uz ovih 7 savjeta izgledat ćeš inteligentnije... Rubrika Life&style Life&style

1. Previše brbljanja 

Naravno, ponekad se individualno neznanje može sakriti ciljanim brbljanjem i trabunjanjem. Međutim, tko to prečesto radi, izgubit će nakon nekog vremena vjerodostojnost. 

via GIPHY

2. Neznanje stranih riječi 

Zlatno pravilo glasi ovako: ako netko ne zna (ili nije sto posto siguran) što znači neka riječ stranog porijekla, ne treba je niti izgovarati. Slično je i sa stranim jezicima općenito te takozvanim „trendovskim frazama“ ili mladenačkim slengom. 

Možda vas zanima 12 iznenađujućih stvari koje kvare tvoj prvi dojam i čine te manje privlačnom Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Previše opušten odjevni stil 

Casual odjeća uvijek dobro prolazi – ali preležerni odjevni stil baš i ne. Osobito na poslu nije dobro kad smo neprimjerno odjevene. Ovisno o kontekstu, outfit treba biti dobro promišljen. To vrijedi i za općeniti izgled. Njegovani izgled je imperativ! 

via GIPHY

4. Konstantna šutnja 

Premda smo u prvoj točki upozorile da nekontrolirano brbljanje često može biti kontraproduktivno, sada moramo tu izjavu djelomično relativizirati. Stalno stajati u pozadini, ne davati nikakav input i stalno šutjeti – to često daje dojam da smo nekreativne, ograničene i loše informirane. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0