Life&style

Zbog iste bolesti dječak i pas postali prijatelji

Dječak Cater imao je traume zbog vitiliga, kožne bolesti zbog koje na licu ima bijele mrlje, sve dok nije upoznao psa Rowdeya. Simpatično pseće lice sa sličnim mrljama pomoglo mu je da se pomiri sa svojim izgledom

Maleni Cater Blanchard iz Arkansasa pati od bolesti kože – vitiligo. To je bolest bijelih mrlja na koži, koja nastaje zbog nedostatka melanina, pigmenta kože. Zbog toga ima bijele mrlje i po licu – s kojima se dječak teško nosio. Cateru je bolest dijagnosticirana u vrtiću, a potom je totalno izgubio samopouzdanje te se nije dobro osjećao u svojoj (nešto drugačijoj) koži. „Bio je u školi s jako puno djece, a njegovo lice svima je upadalo u oči. Prvo što je rekao kad je ušao u automobil - da mrzi svoje lice i svoj izgled“, ispričala je majka bolesnog djeteta u intervjuu za ABC News. 

I tako sve do dana dok nije prvi puta ugledao 13-godišnjeg labradora Rowdeya. Naime, njemu je isti dan kao i dječaku dijagnosticiran vitiligo. Stephanie Carter pronašla je fotku slatkog psa na Facebooku te je odmah pokazala svom sinu. Ovaj je bio nevjerojatno oduševljen kad je vidio četveronošca koji je bio poznat i voljen zbog svoje (drugačije) kože. 

Posebno prijateljstvo 

Odmah su potražili kontakt vlasnice psa, Niki Umbenhower – i razvila se doista posebna veza na daljinu. Nakon što su se njihova preslatka lica proširila Internetom preko KATU.com, brojni korisnici su uplatili novac kako bi Cateru i Rowdeyu, nažalost poprilično udaljenima, priuštili susret uživo! 

Happy end! 

Već pri prvom susretu su se jako dobro razumjeli, kaže Stephanie u intervjuu. „Kad smo prvi puta otišli u šetnju, imali smo osjećaj da to nije prvi puta – već da se poznaju već cijelu vječnost.“ Tako je pas pomogao dječaku – svojom prisutnošću i općenito postojanjem – da uvidi kako je i on nešto posebno.. 

 

A post shared by White Eyed Rowdy (@white_eyed_rowdy) on

Vlasnica psa želi – od kad je krenula ova predivna priča – sa svojim psom pomoći svima – kako bi se bolje osjećali u svojoj koži… 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0