Life&style

Zatvara se prvi miss7 Muzej prijateljstva - i želimo ti nešto reći

U svega dva i pol tjedna, otkako je naš prvi miss7 Muzej prijateljstva svečano otvorio svoja vrata, posjetilo ga je više od 1500 prijateljica (tko nije bio stigne danas do 14 sati!) - i zbog toga vam želimo reći jedno veliko HVALA!

Nakon nešto više od dva tjedna, miss7 Muzej prijateljstva doživio je jučer, 1. prosinca svečano zatvaranje (vi, zakašnjele ptičice, možete izložbu razgledai još danas, u nedjelju, do 14 sati). U proteklih 15-ak dana, koliko je trajala izložba miss7 Muzej prijateljstva u Muzeju Mimara, posjetile su nas brojne prijateljice i podijelile s nama svoje oduševljenje temom ženskog prijateljstva. Svaka od njih pronašla se u nekom od eksponata, prisjetila veselih uspomena koje je podijelila sa svojom BFF i podijelila brojne fotografije na društvenim mrežama.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Hešteg #muzejprijateljstva do danas je upotrijebljen više od 500 puta, izložbu je pogledalo više od 1500 posjetiteljica, a u nagradne natječaje se uključilo više od 200 natjecateljica. Nakon svega, ne možemo vam više ništa reći osim HVALA! Hvala što ste prepoznale i podržale naš projekt, hvala što se s nama hrabro podijelile svoja neprocjenjiva iskustva i hvala vam što volite, mazite i pazite svoje prijateljice. 

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Miss7 muzej prijateljstva prvi je muzej posvećen ženskom prijateljstvu, tom posebnom odnosu koji nam pruža podršku u svakom trenutku. Sve vaše priče o prijateljstvu, koje su za vrijeme natječaja ''Neprocjenjivo za prijateljice'' pristizale na adresu miss7, inspirirale su nas da pokrenemo prvi medijski projekt koji slavi žensko prijateljstvo kroz umjetnost, a naših 8 divnih mladih umjetnica - Josipa Štefanec, Lila Herceg, Božica Matasić, Toni Mažuranić, Ivana Tkalčić, Andrea Resner, Barbara Sabo i Tea Šubat - izradile su instalacije koje savršeno dočaravaju žensko prijateljstvo u svim njegovim fazama i formama.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Muzej vodi na putovanje prepoznatljivim prijateljskim trenucima, otkriva nove priče o prijateljstvu te budi mnogo lijepe uspomene koje smo zajednički proživljavale. U cijelom projektu s nama je snage udružio i naš generalni partner Mastercard, zatim partneri projekta Samsung, Audi i Jana te agencije Imago Ogilvy i Projektil - koji također zaslužuju naše hvala jer su od samih početaka prepoznali ideju miss7 muzeja prijateljstva i pomogli nam da ju pretvorimo u stvarnost.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Sinoć smo održali i svečanu ceremoniju zatvaranja miss7 muzeja prijateljstva, te smo tako u ugodnoj intimnoj atmosferi (i naravno Beefeater Ginu!) atrija Muzeja Mimare održali i panel diskusiju na temu ženskih prijateljstva. Moderatorica je bila radijska voditeljica Katarina Moškatelo.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Na diskusiji su prvo sudjelovale umjetnice Lila Herceg i Toni Mažuranić, kreatorice koncepata Kids&Games te Teen Pink. Njihove su instalacije savršeno dočarale teen razdoblje prijateljstva, a djevojke su na panelu otkrile neke svoje vlastite inspiracije, otvoreno pričale o (ne)prijateljstvu među umjetnicama te planovima za budućnost. 

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell Lila Herceg i Toni Mažuranić, umjetnice

Na panelu su zatim svoju priču o prijateljstvu podijelile Ivana Lončar i Petra Mirković, prijateljice koje su sudjelovale na nagradnom natječaju ''Neprocjenjivo za prijateljice'' brenda miss7. Cure su ispričale priču o svojem upoznavanju i prijateljstvu, otkrile kako rješavaju međusobne nesuglasice te što za njih znači prijateljstvo. 

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell Ivana i Petra, jedne od pobjednica našeg natječaja "Neprocjenjivo za prijateljice"

Kao treće panelistice, na pozornicu su se popele novinarke portala miss7 Ivana Granić i Anamaria Butković koje su pričale o samom razvoju ideje muzeja prijateljstva, oduševljenju koje u miss7 pristiže sa svih strana te prijateljstvu koje ih povezuje.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell Novinarke miss7, Anamaria Butković i Ivana Granić

Iako smo zatvorili naš prvi miss7 muzej prijateljstva, ovdje mu nikako nije kraj. Obećajemo da ćemo prihvatiti sve vaše prijedloge i sljedeće godine ga učiniti još boljim, ljepšim, većim i sjajnijim! A do tada, sve što ti možemo reći je: prave prijateljice su poput dijamanta – svijetle, predivne, dragocjene i uvijek u modi!

Photo: Pixsell/ Tomislav Miletić

Komentari 0