Life&style

Zašto svijet voli njezine gnjusne videe istiskivanja gnojnih prišteva?

Postoji nešto čudno čudno u ljudskoj prirodi, a zove se gledanje odvratnih videa koji ne služe baš ničemu. Tako je nastao fenomen Dr. Pimple Popper, a iza tog imena se krije vrhunska dermatologinja - upoznaj je

Koliko si puta naišla na one videe koji su toliko gnjusni, ali iz nekog razloga te prikuju za ekran? Da, mislimo na seriju videa Dr. Pimple Popper, iza čijeg imena se krije prekrasna dermatologinja Sandra Lee. 

Doktorica Lee je ekspert za bolesti kože, kose i noktiju, a od strane struke je cijenjena jer je izliječila neke ozbiljne kožne tumore. No, unatoč fantastičnim referencama pacijenata, vlastitoj liniji za njegu kože, klinici za estetsku dermatologiju u Kaliforniji, Sandra Lee je najpoznatija - po tiskanju najgroznijih prišteva, akni, mitesera i kožnih izraslina koje je svijet vidio.

A vidjeli smo dosta toga. Sandra Lee ili Dr. Pimple Popper ima više od milijun i pol pretplatnika na svoj YouTube kanal, te više od dva milijuna pratitelja na Instagramu. Njezini videi su u istom trenu šokantni, zapunjujući, grozni, fascinantni i poučni. Koliko god bio težak slučaj kojim se bavi (neki od najgnjusnijih su redom: dva spojena mitesera u uhu koja su povezana malim potkožnim kanalom; cista koja je rasla 50 godina u koži te cista koja je izrasla ispod površine kože osobi koja je jela previše luka), Sandra Lee profesionalno i u stilu prave televizijske voditeljice uvlači čitatelje u taj začarani krug. Krug gnjusnosti i zanimljivosti u istom trenutku.

Nemoj misliti da je Sandra Lee prodavačica magle. Naime, samo od videa na You Tubeu svake godine zaradi preko 100 tisuća dolara, a neki mediji ističu da je "teška" barem dva milijuna. Fenomen Dr. Pimple Popper je započeo prije 7 godina kada je doktorica Lee pokrenula YouTube kanal. Svoju medijsku karijeru Sandra je započela u televizijskom showu Doktori, gdje je bila pozvana davati savjete o kožnim bolestima. No, televizija joj nije bila dovoljno privlačan medij pa je pokrenula YouTube kanal u kojem je prikazivala odstranjivanje ogromnih akni, cisti, uraslina i mitesera. 

Poanta ovih popularnih videa je da se održavaju u strogoj tišini. "Neću uzeti pacijenta pred kameru i reći mu: Ovo će se sigurno inficirati! Volim postupak obaviti od početka do kraja i želim da moji pacijenti budu zadovoljni učinkom.", objašnjava tajnu uspjeha doktorica Lee. Zbog te predanosti na tretmane joj dolaze i ljudi iz cijelog svijeta - ima klijente iz Kanade, Francuske, Velike Britanije, pa i iz Saudijske Arabije. To ju rastužuje i ljuti, jer ispada kao da nema dobrih i predanih dermatologa u tim zemljama. 

Možda vas zanima Što položaj prištića na licu otkriva o zdravlju? Rubrika Life&style Life&style

Sandra Lee je pokrenula još jedan kanal - Dr. Pimple Popper sveučilište. U videima savjetuje gledatelje kako se sami brinuti za svoju kožu, te na zabavan način priča o zdravom životu. No, doktorica Pimple Popper se nije zaustavila samo na tome. Odnedavno je na američkom TLC kanalu izašla prva epizoda dokumentarne TV emisije "Dr Pimple Popper: This iz Zit". U prvoj epizodi Sandra Lee miče cistu veličine nogometaške lopte s leđa beskućnika uz komentar: "Nije li fascinantno što sve može iz kože izaći?".

Ako si pomislila da se Sandra Lee barem u privatnom životu uspijeva odvojiti od svog posla, prevarila bi se. Udana je za Jeffreyja Rebisha, također dermatologa i suvlasnika njezine klinke. Možda možemo zaključiti: ljubav u ovom slučaju ide kroz (jak) želudac!

Photo: TLC

Komentari 0