Life&style

Zašto je Pulse Shake postao moja dnevna rutina?

Od prvog trenutka kad dođemo na ovaj svijet, rutine nas oblikuju i definiraju. Rutina hranjenja i spavanja, rutina odlaska u vrtić i školu, rutina posla i obaveza. I prije nego što postanemo svjesni rutine, već smo u njoj. Svaka rutina je važna za onoga tko je izvodi. Neki ljudi smatraju da su njihove rutine čudne, smiješne ili neshvatljive. Svaka rutina je dobra ako je naša i čini nam život sretnim. Moja nova dnevna rutina je Pulse Shake. Rutina koja me upoznala s prednostima liofilizacije, a prednosti liofilizacije su mi olakšale život.

 | Autor:

Razlika između sušenog i liofiliziranog voća

Liofilizacija ili sušenje smrzavanjem je metoda kojom uklanjamo vodu i dehidriramo proizvod, pri čemu on i dalje zadržava visoku kvalitetu. Budući da djeluje na niskim temperaturama (-60°C), omogućuje maksimalno zadržavanje hranjivih tvari. U usporedbi sa suhim voćem koje sušenjem gubi gotovo 40% hranjivih tvari, liofilizirano voće zadržava većinu hranjivih tvari. Sam proces liofilizacije predstavlja proces dovođenja vode iz voća u čvrsto stanje, a to je led. Temperatura se snižava kako bi došlo do smrzavanja. Zatim slijedi sušenje kada se temperatura promijeni i voda se ukloni. Rezultat je voće koje je suho, ali zadržava sav okus, miris i većinu sastojaka.

 | Autor:

Moja Pulse Shake rutina

Sad kad znamo zašto je liofilizirano voće tako dobro, upoznati ću Vas sa svojom Pulse Shake rutinom. Uvijek sam voljela svježe cijeđene sokove. Kombinacijom različitih svježih namirnica, svako sam jutro budila svoje tijelo dajući mu potrebne vitamine i minerale za zdravlje i snagu. Sve ima svoje ali. Tako je moje “ali” bilo premalo vremena za sokove i previše posla u kuhinji. Obično mi je dan započinjao žurno, pa je spremanje za posao i cijeđenje napitaka bio pravi izazov. Otkako sam otkrila Pulse vrećice koje jednostavno otvorim i stavim u vodu i nakon nekoliko sekundi popijem svoj svježe pripremljeni napitak, dan mi traje duže. Moje tijelo i dalje dobiva sve najbolje iz prirode, a proces traje kraće. Samo uzmem, otvorim i promiješam. Pijem i uživam. Isprobajte i vi moju rutinu. Vjerujte mi da vas neće iznevjeriti. Pulse Shake će postati vaš saveznik u borbi za zdrav život u moderno doba. Neka čaša Pulse zdravlja na dan postane vaša nova rutina.

 

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0