Life&style 06. studenoga 2019.

Zašto je ovaj Movember posebno važan?

Da, da, da… očekivano, stigao je još jedan Movember. Sigurno ste već upoznati sa značenjem ovog pokreta i znate da studeni obilježavamo kao mjesec posvećen osvješćivanju muškaraca o brizi za vlastito zdravlje i borbi protiv „muških bolesti“ – napose raka testisa i prostate. Znate i to da će muškarci puštati dugačke brkove i brade na svojim licima i mislite: sve je to već viđeno, nema tu ništa nova…

Novi Movember = nova prilika da pomognete osvijestiti svoje muškarce

Ne dajte se zavarati! To što je Movember bio 2018., to što je stigao ove godine, a vjerojatno će doći i 2020., nije uobičajena vijest koja zaslužuje manje pažnje i djelovanja. Vjerujte, kada je u pitanju zdravlje, nema starih vijesti i nema opuštanja. Jer, rak prostate je na globalnoj razini drugi najčešći rak u muškoj populaciji, dok je rak testisa najčešći oblik raka kod muškaraca u dobi između 15. i 34. godine. Važno je naglasiti da ako se rak testisa otkrije u ranoj fazi, izlječiv je u čak 95 posto slučajeva! Što nam to govori? Pa da i ovog studenog svoje muškarce potaknemo da više nego ikada pravovremeno brinu o vlastitom zdravlju.

Ali moji muškarci stalno nešto rade…

Ako je i kroz tvoju glavu upravo proletjela pomisao kako su muškarci u tvom životu neprestano zauzeti, stalno imaju nešto važno na pameti, non-stop se bave djecom, nogometom ili nekim sitnim popravcima u vašem domu, evo pitanja za tvoje uši – IMA LI IŠTA VAŽNIJE OD NJIHOVOG ZDRAVLJA?

Ništa nije vrijedno zdravlja!

Osvijestite svoje muškarce da je zdravlje preduvjet za sve poslove, brige i hobije, jer ako zdravlja nema, nema nam ničeg drugog. Zato ne čekajte da ih zla kob lupi po prstima, već ih potaknite da na vrijeme i redovito brinu o sebi i, za početak, naprave samopregled testisa – ne košta ništa, a doslovno može značiti razliku između života i smrti. I ne, ne moraju bespućima interneta tražiti uputstva za samopregled, jer sve mogu doznati jednim klikom na internetskoj stranici nebrijem.hr. Usput, obavljanjem samopregleda uz pomoć navedene internetske stranice, sudjelovat će u dm-ovoj donaciji Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate. Fora, zar ne?!

Ovog studenog svi brijemo na zdravlje

Konačno, čitava ova priča oko Movembera nadilazi samu borbu protiv raka testisa, prostate i ostalih bolesti protiv kojima su muškarci podložni. Cilj je pokreta potaknuti muškarce da otvoreno govore o svojim problemima, suoče se sa svojim slabostima te redovito brinu o svom fizičkom i psihičkom zdravlju. Zato pronađi način kako razgovarati s muškarcima koji su ti važni o svemu, bez predrasuda i uobičajenih stereotipa o snažnim muškarcima, kako bi oni shvatili da je sasvim ok da i njih nešto muči i boli i da ne moraju biti od čelika da bi bili muževni. Kako bi ih dodatno motivirala u tome, do kraja studenog u dm-u za njega odaberi proizvode za mušku njegu za čiju kupnju dobivaš 30 puta više bodova na kartici dm active beauty aktivacijom kupona. Ako nabaviš barem četiri proizvoda, usput ćeš na poklon dobiti majicu #NEBRIJEM.

Konačno, ako ti se sviđa to što u Movemberu svi brijemo na zdravlje, dodatno podrži donaciju dm-a Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate kupnjom karata za predstavu „Ja od jutra nisam stao“ u satiričkom kazalištu Kerempuh, koja će se održati 23. studenog.

Za više informacija, posjetite dm-ovu internetsku, Facebook ili Instagram stranicu.

Komentari 0