Life&style

Zašto je odmor s najboljom frendicom bolji nego s bilo kojim tipom

Ljeto je u punom jeku – i za mnoge je to najljepše, najaktivnije i najluđe godišnje doba. Osobito zato jer možemo uživati u slobodnim danima s koktelom u ruci, na plaži, a mozak na paši. Savršeno…

Međutim, planiranje ljetovanja može biti jako stresno, pa volja za putovanjem može splasnuti puno prije polaska. To je fenomen koji je poznat mnogima od nas -  osobito kad smo s dragim planirali ljetovanje. Stoga je prvi razlog zašto je putovanje s frendicom bolje – počinje puno opuštenije! Naime, veselje da ćemo provesti jedno jaaako dugačko žensko druženje ni najmanje ne jenjava prije puta – zapravo, raste iz dana u dan. 

Nema svađe – samo ljubav 

Kad s najboljom frendicom idemo na odmor, možemo zaboraviti na klišej: „svađamo se zato jer se ne poznajemo još kako treba“. Nju jako dobro poznajemo – i volimo odavno! Odmor s najboljom prijateljicom je nešto posebno – to znate obje. Kad smo u svakodnevnom „radnom“ ritmu, onda nam uvijek nedostaje još malo vremena, druženja su prekratka, često si ne stignemo reći sve što želimo – na odmoru imamo vremena k'o u priči.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

A zajedničko vrijeme čini nam se uzbudljivim kao kad smo u vrtićkim danima znale prespavati jedna kod druge. Do kasno u noć možemo bezbrižno razgovarati te zaboraviti na sve brige i probleme. To je čarobno vrijeme s osobom uz koju bezbrižno možemo biti onakve kakve jesmo. To je vrijeme koje nas povezuje, u kojem zajedno otkrivamo svijet i bježimo od stresne svakodnevice. 

Opuštanje i samo opuštanje 

Naravno, odmor je i s partnerom lijep – i sve ovo što smo nabrojale, također se može ostvariti i s dečkom. Međutim, ako ste u svježoj vezi, ako niste provodili puno vremena zajedno, onda „odmor“ može biti vrlo naporan. Naime, oboje najvjerojatnije želite svim silama pokazati svoju najljepšu stranu, pa ste pod pritiskom 24 sata dnevno. U tom slučaju „opuštanje“ izgleda potpuno drugačije. S druge strane, najbolja prijateljica je zapravo član obitelji kojem bezuvjetno vjeruješ. Ona je psihologinja, terapeutkinja, suosjećajna i sigurna luka – za svaki dan u svako vrijeme. Volimo je i na odmoru konačno imamo priliku pričati o svim manjim ili većim problemima, ali i o životnim radostima. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ne očekujemo ništa – osim najmanje tjedan dana ljeta, sunca, mora, plaže – i smijeha dok nas ne zaboli trbuh, romantične zalaske sunce, koktele sa šarenim kišobranima te puno uspomena koje će nam ostati za cijeli život – poput našeg fenomenalnog prijateljstva. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0