Life&style

Trikovi koji PALE: preživi one dane u mjesecu

Vjerujemo da ti "oni dani" nisu nešto što bi upisala u top 5 najuzbudljivijih događaja koji su ti se dogodili taj mjesec. Trebaš li tada zaista zaboraviti na dejt, druženje s frendicama i tjelesnu aktivnost?

Ne bi li bilo divno kada bi za vrijeme mjesečnice po difoltu dobili par dana slobodno kao u srednjoj školi kada si na tjelesnom mogla reći da ne možeš vježbati "zbog higijenskih razloga". Možda ne bi bilo primjereno da kolege s posla budu informirani o tvom ciklusu, ali priznaj da si pomislila kako bi ti tih par dana dobro došlo malo privatnosti. Svima bi ponekad godio odmor od svijeta i možemo otvoreno reći kako smo se barem jednom u životu pokušale izvući na one dane u mjesecu. 

via GIPHY

Sve je to prihvatljivo i ljudski dokle god se ne pretvori u izgovor baš svaki mjesec. Iako je pojam menstrualnog ciklusa kroz povijest prošao mnoge faze od kojih je i ta da liječi kugu, danas ipak živimo u malo sofisticiranijem svijetu gdje se na isti ne gleda kao na paranormalni fenomen. Emancipacija nam je donijela obaveze koje ne možemo previše odgađati. Osjetila je to na svojoj koži i Sally Ride, prva Amerikanka koja je otišla u svemir. Taj pothvat gotovo da je zasjenila afera po pitanju njezine mjesečnice. Naime NASA se zabrinula o moći upijanja uložaka u bestežinskom stanju. Houston, we have a problem! 

via GIPHY

Ako misliš da je mjesečnica i danas tabu tema, razmisli kako je onda bilo ženama kroz povijest. Uz to što mnoge nisu bile ni educirane o tome što se događa njihovom tijelu, nisu imale ni higijenske rekvizite za "takvo što". Danas su to ulošci, a ima ih u svim veličinama, bojama, oblicima i mirisima. U današnjem svijetu gdje želimo aktivno sudjelovati na svim zanimljivim događanjima, mjesečnica te ne mora zadržavati kod kuće. Ne moraš se čak ni ustručavati što ćeš obući na date jer novi Libresse ultra tanki ulošci imaju jedinstven SecureFit™ oblik koji ima barijere duž svih rubova, zaštitne stijenke i brzoupijajuću jezgru. Tako da, ako si mislila obući te super slim traperice ali si se ustručavala zbog straha da će svi saznati u kojoj si fazi ciklusa, sada možeš slobodno. Oni dani više ne moraju biti faze u kojoj dobiješ želju navući Kosmodisk, zavući se pod dekicu i umakati štapiće u Nutellu. Možeš živjeti odvažno i sudjelovati u svim aktivnostima kao i u ostalim danima mjeseca.   | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Screenshot(Smitsonian Channel

Komentari 0