Life&style

Zar se za 20 godina uistinu više nećemo trebati seksati?

Je li u teza jednog američkog sveučilišnog profesora ozbiljna ili potpuna glupost? Ako ništa drugo, prilično je provokativno!

Većina ljudi u industrijski razvijenim zemljama prestat će se seksati kako bi začeli djecu. Tako glasi teza Henryja Greeleyja, profesora sa Sveučilišta Stanford. On tvrdi kako će postati sasvim normalno dobiti djecu bez seksa, i to ne samo kod parova koji ne mogu začeti djecu na prirodan način. Za manje od 20 godina, tvrdi znanstvenik, većina djece bit će začeta u laboratoriju. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Zar se uistinu nećemo seksati?

Znanstvenik o promjeni seksualnog života govori u svojoj knjizi „“The End of Sex and the Future of Human Reproduction“ („Kraj seksa i budućnost ljudske reprodukcije“), a za časopis „Times“ je izjavio: „Za 20 do 40 godina će par koji želi bebu napraviti sjedeće: muškarac će pripremiti svoju spermu, a žena komadić kože. Iz kože žene će se proizvesti matične stanice iz kojih će se stvoriti jajne stanice. Potom će se jajne stanice oploditi spermom muškarca.“ 

Možda vas zanima Seksaš li se možda premalo? I što se onda događa s tvojim tijelom? Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

Što donose nove teze?

Embriji se mogu, kaže Greely, ispitati na razne bolesti pa roditelji mogu odlučiti koju će oplođenu jajnu stanicu „usaditi“ u tijelo majke, a koju ne. Profesor također navodi kako će se već kod embrija moći vidjeti boja kose i očiju. I informacije o načinu ponašanja moći će se vidjeti u laboratoriju. 

Možda vas zanima Tražiš uzbuđenje? Isprobaj ove tri totalno napete seksi igre uloga... Rubrika Love&Sex Love&Sex

OK, da zaljkučimo: više se nećemo TREBATI seksati, a što je sa željom da to radimo? Onako iz razonode, jer nam je fino i ugodno, zbližava nas s partnerom, opušta, dobro je za zdravlje... Bojimo se kako nam i tu prijeti slična sudbina, naime ima više pokazatelja da je seksualna želja modernog čovjeka sve slabija...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0