Life&style

Zanimljivo: Zašto ljudi stavljaju komad sapuna ispod plahte

Navodno pomaže kod zdravstvenog problema koji ima jako puno ljudi

Ponekad je dovoljno pitati mamu ili baku za savjet, pa od njih dobiti korisno rješenje za neki problemčić. Domaći lijekovi imaju još neke prednosti: prirodni su i neopasni. A tko bi rekao da baš komad sapuna ispod plahte u krevetu može pomoći kod problema koji ima svaki drugi čovjek?! Naime, sapun smanjuje sindrom nemirnih nogu te noćne grčeve u nogama – tvrde mnogi koji pate od tih problema. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Kod sindroma nemirnih nogu riječ je o neurološkom oboljenju kod kojeg u stanju mirovanja u nogama – osobito navečer kad ležimo u krevetu – osjećamo neugodu, trnce ili nas peckaju. Te tegobe nestanu tek kad se noge pomaknu. To često uzrokuje nedostatak sna te stres. Uz to se pojavljuju i grčevi u nogama koje pak uzrokuje previše kretanja, nedostatak vitamina i minerala te dehidracija. Pošto nema općenitog uzroka sindroma nemirnih nogu, s time se povezuje bolest bubrega, dijabetes, trudnoća te pretjerana konzumacija alkohola – pa svakako treba potražiti mišljenje liječnika. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Sapun ispod plahte nema nikakvih loših popratnih pojava, a može pomoći da se smanje simptomi. Kako god - svakako vrijedi isprobati! Razlog za „čudotvorno“ djelovanje sapuna može biti u činjenici da sapun sadrži puno magnezija. Ako sadrži još i lavandu, može nas opustiti. Sve što trebaš napraviti jest jednostavno staviti komad prirodnog sapuna u blizinu nogu. Taj mit do danas nije još znanstveno potkrijepljen argumentima, ali ako funkcionira… 

Photo: Getty Images

Komentari 0