Life&style

Zanimljiva 3D skulptura posvećena poduzetnicima postavljena je u Samoboru

  • Samobor je dobio 3D skulpturu 'Žene poduzetnice'
  • Autor je Božidar Ševo čije je idejno rješenje proglašeno najboljim na natječaju
  • "Glavni okvir predstavlja kuću i/ili poduzeće, a središnji dio predstavlja ženu koja stoji uspravno i ponosno povezujući sve navedeno“, opisao je skulpturu autor 

Prilikom obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica, ispred Malog tehnopolisa Samobor, otkrivena je 3D skulptura koja simbolizira snagu žena poduzetnica. Autor je Božidar Ševo čiji je rad na natječaju za idejno rješenje – 3D modela izgleda skulpture 'Žene poduzetnice' ocijenjen najboljim.

 | Autor:

„Za žene se često kaže da drže tri kuta u kući, a nekad se kaže da drže i sva četiri kuta u kući. Žene poduzetnice drže i više od toga. Stoga jednostavna statua prikazuje kombinaciju osnovnih geometrijskih oblika koji simboliziraju kuću, poduzeće, žene i njihovu povezanost. Glavni okvir predstavlja kuću i/ili poduzeće, a središnji dio predstavlja ženu koja stoji uspravno i ponosno povezujući sve navedeno“ – opisao je skulpturu autor Božidar Ševo.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Autor je rođeni Samoborac, magistar računarstva i matematike, poduzetnik koji se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija, a hobi mu je 3D printanje i 3D modeliranje. U pripremi i provedbi ovog projekta sudjelovale su tvrtke - korisnici inkubatora MTS-a FRESHUP-BE vlasnice Maje Labure i tvrtka MOSTARAC BARNES, vlasnice Dragane Mostarac Barnes.

„Ideja da se postavi skulptura koja će simbolizirati žensko poduzetništvo i organizira konferencija „Žena i posao“ nastala je na inicijativu korisnika Malog tehnopolisa Samobor, a kako bi se Grad Samobor promovirao kao grad prijatelj ženskog poduzetništva", rekla je Renata Razum iz Poduzetničkog centra te zahvalila svima na podršci i suradnji.

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0