Life&style

Internet je poludio za ovom delicijom savršenom za novogodišnji meni - imamo recept!

  • Sigurno si čula i probala popularni banana kruh
  • Međutim, sada se pojavio novi trend pečenja kruha: blagdanski kruh 
  • Vrlo je svečan i jako je ukusan i sigurno će pogoditi svačiji ukus – a mi ti donosimo recept! 

Bliži se vrijeme božićnog pečenja kolača te raznih drugih blagdanskih delicija i ovih dana uživamo skupljati inspiraciju i recepte na društvenim mrežama i u mislima kreirati svoj božićni meni. Tako nam je za oko zapeo veliki trend koji je osvojio društvene mreže -  božićni kruh. Korisnici TikToka i Instagrama dijele fotografije svojih divnih štruca, a izgledaju tako slasno da će se uklopiti u svaku blagdansku trpezu, a moramo priznati da je i miris pečenog kruha koji se širi stanom apsolutno neodoljiv i stvara osjećaj topline i ugode koja nam je ovih blagdana posebno potrebna.
Hrskava korica, mekana, nježna unutrašnjost i sama pomisao da ćemo za blagdane napraviti svoj kruh nagnala nas je da brzo potražimo recept i isprobamo ovu deliciju. Naravno, nećemo ove godine odustati od pečenja kolačića i torti pa smo odlučile ovaj recept za kruh uraditi na najjednostavniji mogući način, ispekli smo ga u pekaču kruha i, vjeruj nam na riječ, smazali smo ga u pola sata!

     | Autor:

Za kruh ti je potrebno je sljedeće: 

  • 300 g pšeničnog brašna tip 400 
  • 280 g pšeničnog brašna tip 1100
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica šećera
  • 2 žličice soli
  • 1 pakiranje suhog kvasca
  • 2 žličice sjemenki, mi smo koristile lanene i sezamove 

Priprema

Vrlo je jednostavno, izmjerene količine sastojaka ubaciš u pekač - prvo mokre sastojke, vodu i ulje - zatim šećer, sol, brašno, sjemenke i na vrhu dodaj kvasac.

 | Autor:

Poklopi pekač (mi smo koristile Gorenje)  i odaberi program 3 (whole wheat), težinu 900 grama, boju medium te stisni start. Onda samo čekaj i uživaj u mirisu koji se širi tvojim domom te za 3,40 h imaš fini, topli, mirisni i što je najbolje, vlastiti kruh.
Da, nema mijesenja, brašna po kuhinjskom podu ni stalnog pogledavanja na sat. 

 | Autor:

Vjeruj nam, okus te neće razočarati, ovaj zdravi kruh savršeno će se slagati uz sve tvoje delicije s blagdanske trpeze, a sa svojom mekoćom i sočnosti iznutra, a prhkosti izvana, savršen je odabir i za sendviče.
Zato ti donosimo i ideju za topli sendvič, za one dane kada ti se neće dati kuhati, već ćeš samo željeti sa svojim najdražima pod dekicom gledati serije i usput gricnuti nešto slasno, a sastojke za njega ćeš sigurno ovih blagdana imati kod kuće. 

 | Autor: Prereži kriške kruha dijagonalno, tako da dobiješ dva trokuta i oba nježno namaži hren namazom. Složi na jednu krišku šnitu kuhane šunke i sira, na to stavi malo povrća (mi smo koristile rajčicu i rikolu) i zatim stavi još jednu šnitu šunke pa sira i poklopi drugom kriškom kruha. Sendvič zagrij 30 sekunda u mikrovalnoj pećnici - hren će osvježiti cijelu kombinaciju okusa i dati posebnu notu topljenom siru. Dobar tek! 

 

Photo: Shutterstock/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • velod

    I am making 10,000 Dollars at home own laptop .Just do work online 2 to 4 hour properly . so i make my family happy and u can do Check it out what i do…......w­w­w­.­e­a­r­n­7­5­.­c­o­m
  • manfred

    dobar kruh