- 'David Skoko: Jesti na cesti', nova uzbudljiva kulinarska emisija uskoro kreće na HRT-u
- Istarskom kuharu-motoristu u epizodama koje jedva iščekujemo pridružit će se devet istaknutih chefova
- Putujući Hrvatskom od Slavonije do Dalmacije David Skoko će sa svakim od njih osmišljavati savršeni street food prilagođen baš toj lokaciji
Ako ti se svidio serijal Davida Skoke koji je HRT emitirao prošle sezone, 'Motor, loza, kuhača' ni ne sumnjamo da će ti nova emisija sa zgodnim chefom iz Istre privući pozornost. U prethodnom je serijalu putopisno-enološko-gastronomskih emisija posjećivao najistaknutije domaće vinare (kod kojih je u gostima uvijek i nešto fino skuhao), dok sad kreće na uzbudljivo putovanje kroz okuse ulične hrane diljem Hrvatske.
U novoj kulinarskoj emisiji 'David Skoko: Jesti na cesti' autentični šarm našeg chefa znanog i kao Ribarev sin, u kombinaciji sa živopisnim osobnostima hrvatskih najuspješnijih chefova, stvara fantastičnu sinergiju tijekom potrage za najboljom uličnom hranom diljem zemlje. Tijekom devet epizoda Skoko nas crvenim retro kombijem prilagođenim za kuhanje vodi na proputovanje do svojih kolega i prijatelja Tomice Đukića, Ane Ugarković, Marka Turkovića, Matije Bogdana, Katarine Vrenc, Igora Gudca, Gracije Horvatin, Ivane Bekavac i Hrvoja Zirojevića. U opuštenoj atmosferi, na devet lokacija, uz puno zabave te uz lokalne namirnice chefovi pronalaze recepte za domaću uličnu hranu prilagođenu našem podneblju.
Tomica Đukić i David Skoko
Pa tako David Skoko kreće iz Slavonije, točnije Osijeka gdje s Tomicom Đukićem, koji je ujedno i chef hrvatske nogometne reprezentacije, pokušava osmisliti street food baziran na tradicionalnim slavonskim namirnicama. Serijal se nastavlja u Istri uz jednu od najistaknutijih zvijezda naše kulinarske scene, gastronomske virtuozice Ane Ugarković i nastavlja se na Korčuli gdje nas Marko Turković vodi svoj restoran u kojemu kuha isključivo na živoj vatri. Skoko potom putuje u Čakovec, kod Matije Bogdana čiji je kulinarski smjer fine dining ili visoka kuhinja, kako bi zajedno otkrili recepte međimurske ulične hrane.
David Skoko i Ana Ugarković
Iduća stanica je Kvarner uz Katarinu Vrenc, kojoj je čuveni vodič Gault&Millau Hrvatska dodijelio nagradu za mladu nadu 2023. godine. Nakon toga slijedi istraživanje ulične hrane u Gorskom kotaru, uz pomoć Igora Gudca, nevjerojatno kreativnog chefa koji za sebe kaže da je prvo ugostitelj, a tek onda i kuhar. Putovanje se nastavlja uz sjajnu Graciju Horvatin, baziranu na Murteru, dok je za susret s cheficom Ivanom Bekavac Skoko doputovao u hrvatsku metropolu. Serijal završava u Dalmaciji, u Splitu Skoko posjećuje Hrvoja Zirojevića, jednog od najvažnijih kuhara dalmatinske gastronomije, s kojim kreira splitsku uličnu hranu.
'David Skoko: Jesti na cesti' na 1. program Hrvatske radiotelevizije stiže u ponedjeljak, 14. travnja u 20.15 sati. Režiju serijala potpisuju renomirani redatelji Nevio Marasović i Radislav Jovanov Gonzo, dok je autorica i scenaristica serijala Inja Korać.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.