Life&style

'Zajedno i online' je divna kampanja kojom si učenici i profesori međusobno iskazuju podršku u novonastaloj situaciji

  • Online nastava je nešto novo i za naše učenike, ali i nastavnike
  • Kako bi si učenici i nastavnici davali međusobnu podršku u ovom teškom vremenu, zagrebačka profesorica Matea Roščić pokrenula je digitalnu kampanju #zajednoionline
  • "Ako već ne možemo biti zajedno uživo, možemo se barem ‘gledati’ putem društvenih mreža jer i u ovome smo zajedno. Tako nam je lakše"

Zbog pandemije, u Hrvatskoj se održava se online nastava - i svakako da je to za sve učenike, ali i nastavnike, jedna sasvim nova situacija na koju se treba naviknuti. Osjećaj izloacije svima teško pada, a pogotovo razigranim školarcima, pa je profesorica zagrebačke Športske gimnazije Matea Roščić pokrenula online kampanju s ciljem ostvarenja zajedništva i međusobne podrške učenika i nastavnika.  
Upravo zato su na Instagram profil @spogii zapljuštale fotke učenika osnovnih i srednjih škola, ali i nastavnika koji uče i podučavaju online, uz hashtag #zajednoionline.

"Nalazimo se u specifičnoj situaciji koja je nova za sve nas, no vjerujem i nadam se da ćemo zajedno ‘izvući’ najbolje u okolnostima na koje nemamo puno utjecaja. Cilj kampanje je razvijanje osjećaja povezanosti i zajedništva u vremenu izolacije jer učenicima – kao i nama – nedostaje neposrednost koju inače imamo u svakodnevnom radu u normalnim okolnostima. Nitko ne zna koliko će situacija potrajati – ako već ne možemo biti zajedno uživo, možemo se barem ‘gledati’ putem društvenih mreža jer i u ovome smo zajedno. Tako nam je lakše", rekla je profesorica Matea Roščić za portal srednja.hr.

Zato, ako poznaješ nekog školarca koji se pokušava naviknuti na novonastalu situaciju, ukaži mu na profil @spogii i akciju #zajednoionline, sigurno će mu dobro doći.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ova moja mama samo radi! Srećom, tu sam ja da joj pomognem! 😎🐦💗 #zajednoionline 🔝

A post shared by Una The Cat (@unica_barunica) on

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0