Life&style 11. srpnja 2014.

Zahtjevi revijalnih izvođača Jelen Demofesta

Većini je poznato da ovogodišnji Jelen Demofest na ljetnu pozornicu tvrđave Kastel ponovo dovodi dokazane strane izvođače, a također je poznata stvar da rock'n'roll zvijezde znaju biti izuzetno zahtjevne kada su u pitanju želje kojima se mora izaći u susret, ukoliko želite da ih dovedete pred svoju publiku.

Njihovi prohtjevi često znaju zvučati potpuno apsurdno, ali takve želje se obično ne dovode u pitanje, jer i one, između ostalog, čine tzv. rider listu. Jelen Demofest se već ranije susretao s, blago rečeno, neobičnim listama želja slavnih, pa su se tako iza bine i na usluzi glazbenicima morali, za svaki slučaj, naći i zubari, jedan bend je tražio kopir -aparat, drugi pivo koje se isključivo prodaje na Jamajci, treći opet hranu do koje bi se moralo "skoknuti" do Indije. Jesu li su ovogodišnji headlineri "dorasli" svojim kolegama, možete pročitati u nastavku.

 | Autor:

Kad su pića u pitanju, sva tri ovogodišnja headlinera su naglasila da uvijek blizu njih moraju biti vrela kava , čajevi, mlijeko, cijeđeni voćni sokovi, razna gazirana i negazirana pića, energetski napici i bezalkoholno pivo, koje će konzumirati uz slane grickalice i slatkiše. Ako govorimo o konkretnijoj hrani, bendu Guano Apes će po dolasku u Banja Luku tokom svakog dana i u svakom trenutku morati biti dostupni kvalitetni tost i peciva, plate s mesom i sirom, kao i s povrćem (mrkve, brokula, paprika) uz sosove i umake. Nijemci će jesti i tunjevinu, kuhanu ciklu, nekoliko vrsta kremastih sireva i jogurta (običnih i voćnih), žitarice , a svježe voće se podrazumijeva. Također , za svaki slučaj, tražili su i sokovnik.

Što se dnevnih obroka tiče, Guano Apes nisu bili prezahtjevni, te će im tako pravi engleski doručak biti dovoljan nakon buđenja, za ručak su tražili razne vrste povrtnih juha, a večerat će meso i ribu s povrćem i salatom, te standardnim desertom , od kojih jedino odudara dinja s pršutom. Pred sam nastup, pjevačica Sandra Nasić u svojoj svlačionici mora imati dosta vode, ali i kvalitetno crno vino, čajeve, kao i nekoliko kutija tableta za grlo, a za poseban ugođaj tražila je samo deset svijeća. Ono što je Sandra podvukla kao izuzetno važno je " GhettoBlaster / Boombox" s CD player opcijom, kao i grijalicu, mada se nadamo da joj to neće trebati i da će na Kastelu ipak biti dovoljno toplo. Ostatak benda će se pred svirku zagrijavati lokalnim pivom, isključivo u velikoj ambalaži, kvalitetnim crnim vinom "Rioja - Gran Reserva", votkom i pjenušavim vinom. Očigledno poučeni ranijim iskustvima, vadičep i otvarač su "must have" na njihovoj listi. Također , sve sobe u kojima Guano Apes borave moraju imati četiri zvučnika i jedno veliko ogledalo, a poslije koncerta, sastav će energiju povratiti - sendvičima.

 | Autor:

Max Romeo i njegovi pratioci su skromniji, pa su tražili jednu veliku ili dvije manje svlačionice, koje trebaju biti opremljene namještajem kao prosječna soba, uključujući mikrovalnu pećnicu i jedno kuhalo za vodu. Dečki su istakli da nipošto ne žele crveno meso i svinjetinu, pa će im hrana biti piletina, tofu, crni kruh i peciva raznih od žitarica uz ostale sireve i nešto voća. Konzerve tunjevine i sardine te juha i ljuti umaci su tu da se nađu za svaki slučaj. Tražili su još i poznata piva, koja moraju biti u staklenoj flaši, a među pićem prevladavaju isključivo prirodni voćni sokovi, gazirana pića i ledeni čajevi. Tu su i energetski napici, a vrijeme će prekratiti raznim grickalicama i slatkišima uz kavu . Od žestokih alkoholnih pića tražili su po jednu bocu konjaka "Remy Martin", viskija "Jack Daniel’s" i kvalitetnog crnog vina.

Brand New Heavies u Banja Luku dolaze s najviše članova, a njih po dolasku moraju čekati, kao i gore navedene, kava i čajevi, sokovi svih vrsta, kruh, ali i danska peciva, pahuljice, a pored običnog, tu je i mlijeko od riže. Kada je u pitanju njihova svlačionica, u njoj će se morati naći mjesta za veliku platu hrane dovoljnu za devet osoba, na kojoj moraju dominirati meso i sir, a mora biti i dovoljno raženog kruha, kako bi mogli napraviti sendviče na kraju koncertne večeri. Tu su i plate sa povrćem i raznim umacima i sosovima, te već standardno - voće i grickalice, ali i tegla prirodnog meda.

 | Autor:

Što se pića tiče, ne odudaraju od nabrojanih kolega, pa će uz sokove svih mogućih vrsta i energetske napitke, probati i lokalno pivo. Bit će im dostupna i jedna flaša votke i konjaka te crno i bijelo vino. Uz sve ovo traženo je mnogo leda. Snagu pred nastup bend će potražiti u salatama i povrtnim juhama , ribi i mesu, a zatražen je i poseban vegetarijanski meni, da se nađe ako zatreba. Kada pojedu desert u kojem dominira tamna čokolada, Brand New Heavies će biti spreman za koncert. Nakon što siđu s bine, uz vodu ili pivo, bendu će biti dovoljne pizze s raznim nadjevima s akcentom na havajsku picu s mnogo mesa, ali i vegetarijansku . Ukoliko bude potrebe, sastav će se okrenuti istočnjačkoj kuhinji.

Članovi sastava inzistiraju na privatnosti, miru i tišini, tako da čak ni međusobno nisu cimeri, a ukoliko im se hotel ne svidi, tražit će mjesto u drugom. Ipak, za kraj, najvažnije stavke u hotelu su im Wi-Fi i doručak – tim redoslijedom.

Komentari 0