Life&style 21. rujna 2012.

Zagreb Yoga Fest u sklopu sajma MYSTIC

Conference & Show novi je projekt Zagrebačkog velesajma koji se organizira u sklopu 3. međunarodnog sajma alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti MYSTIC. Zagreb Yoga Fest službeno počinje svečanim otvaranjem u petak 21. rujna na Međunarodni dan mira i traje do nedjelje 23. rujna 2012..

Premijerno održavanje Zagreb Yoga Fest-a u skladu je s visokim organizacijskim standardom Conference & Show, a sadržajno započinje i prije službenog otvorenja s programom „Yoga za djecu - Rainbow Kids metodom“, Kongresom Europske Yoga Federacije  te predstavljanjem yoga stilova u RH od strane domaćih yoga centara.

Prema klasičnim organizacijskim načelima ZYF nije sajam već konvencija u kojoj su jednako zastupljeni izložbeni segment i stručno-edukativni program u kojem mogu sudjelovati svi posjetitelji (predavanja, radionice, vježbanje, demonstracije, meditacije i druga tematska događanja).

Jedinstvo u različitosti

Na toj osnovi pod naslovom "Jedinstvo u različitosti " okupljene su najznačajnije yoga škole u Republici Hrvatskoj i istaknuti pojedinci te se zajednički organizira tematsko događanje jedinstveno u široj regiji.

 | Autor:

Svoje sudjelovanje na ZYF između ostalih potvrdili su vrsni domaći i strani učitelji: Swami Suryananda, Kamal Singh, Mark Kan, Žarko Andričević, Jadranko Miklec, Ben Jahmin, Petra Friganović, Marco Bianco, Emina Kurtagić, Sat Karam Kaur, Sandra Petra Pintarić, Snježana Nišević, Danijela Biondić Vidaković, Sandra Đidara Bianco, Renata Reiner, Petra Carmichael i drugi.

Povoljna kupnja na Mysticu

Ukupna ponuda sajma Mystic, pored yoge, obuhvaća razne nekonvencionalne metode i terapije - prirodne, energetske i duhovne, zdravu hranu, organski uzgoj hrane, ljekovito bilje i pripravke od ljekovitog bilja, apiterapiju, dodatke prehrani, prirodnu kozmetiku, masažu, feng shui, kristale, stručnu literaturu i još puno toga. Cjelokupan izložbeni segment ima prodajni karakter, tako da će se moći kupiti što je izloženo uključujući odjeću, prostirke, knjige, CD-e, razne uređaje, zdravu hranu, ljekovito bilje i preparate.

Kao dodatnu prostornu atrakciju ističemo piramidu u kojoj će biti moguće meditirati i osjetiti energiju piramide. Također, za meditaciju  i postizanje unutrašnjeg mira i zadovoljstva tu je i  energetski labirint koji će ove godine biti izrađen od bundeva i gongova.

U petak 21. rujna na međunarodni dan mira u suradnji s Hrvatskim udruženjem za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED), partnerom sajma, pod naslovom Mir-Duhovnost-Tolerancija, organizira se program na kojem će se predstaviti mirovna deklaracija s porukom duhovnim i vjerskim vođama. To je ujedno prezentacija i javno promicanje duhovne obnove, napretka, i duhovnog ozdravljenja uz meditaciju za mir i blagoslov posjetiteljima u kojoj će sudjelovati dr. Sekhar Boddupalli i Swami Jyotir Maya.

Predavanja, seminari, radionice, edukacija…

Osnovni programsko-sadržajni okvir sajma Mystic: više od 80 sati predavanja i edukacije, dr Semir Osmanagić s najnovijim činjenicama o piramidama u Visokom; Subotnje popodne na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom koji ugošćuje Gorana Marjanovića i Ljubu Ristovskog na temu misterija Nikole Tesle te Anju Petrović s prezentacijom Teslametamorfoze; radionica Astralnog putovanja; Health & Happiness seminar, koncert duhovne glazbe „Izvorni zvuk“ s poznatim Peterom Hessom na tibetanskim zdjelama i s mnogim drugim izvođačima te Gong Pujom u nastavku. U stručnom programu sudjeluju certificirani terapeuti, duhovni učitelji, doktori medicine, znanstvenici ….

Sve to kao i niz drugih sadržaja čini 5 sajamskih dana (19.-23.9.2012.) slikovito rečeno erupcijom pozitivne energije i dobrih vibracija.
Cilj je najširoj javnosti ukazati na postojanje načina i stila života sukladnog prirodnim i duhovnim postulatima te dobrobiti koje prakticiranje istih donosi pojedincima, ali i društvu u cjelini.

Teško je iz 100-njak zanimljivih i raznovrsnih događanja na sajmu MYSTIC izdvojiti one najzanimljivije. Na Mysticu saznajte: najnovije o piramidama u Visokom, uživajte uz subotnje popodne s Krešimirom Mišakom, poslušajte Predavanje o budizmu, sirovoj hrani, živoj vodi.

Ne propustite:

19.9. Rainbow kids - yoga za djecu
20.9. Kongres Europske Yoga Federacije
21.9. Otvaranje Zagreb Yoga Festa
22.9. Health and happiness seminar "Swami Jyotir Maya" Art of living
22.9. Izvorni zvuk - Koncert duhovne glazbe
22.9. Gong puja -NOĆNI KONCERT

U Srijedu, 19.09.2012. Sajam Mystic, kao i sajmove u istom terminu, Sajam Energetske učinkovoitosti i Sajam Županija otvoriti će g. Ivo Josipović, Predsjednik Republike Hrvatske.

Detaljniji program za posjetitelje :

Zagreb Yoga Fest na MYSTICU

Stručni program

Yoga radionice

Yoga vježbe

MYSTIC

Predavanja

Demonstracije

Komentari 0