Life&style

Zadnji dio trilogije o očaravajućoj Louisi Clarke stigao je u naše knjižare - što se na koncu događa s Lou?

  • Treća knjiga dolazi pod naslovom 'Još uvijek ja'
  • Lou se seli u New York gdje radi kao družbenica bogate mlade žene
  • Hoće li se daleko od doma i daleko od dečka Lou snaći?  

Jojo Moyes britanska je autorica mnogih bestselera, ali svjetsku joj je slavu donijela priča o mladoj i skromnoj Louisi Clarke. O njoj je prvo pisala u romanu „Tu sam pred tobom“, a ubrzo je uslijedio i nastavak. Najnoviji roman Moyes posljednje je poglavlje u priči (barem tako tvrdi autorica) o Lou, a kao završetak serijala iznimno je zadovoljavajući jer kraj ujedno označava jedan pozitivan početak.


Život nakon Willa


Nakon smrti neprežaljenog ljubavnika, nesretnog pada s krova zgrade te upoznavanja nove ljubavi, Louisa Clark odlučuje 'reći da' svemu novome u svom životu. Poštujući uspomenu na Willa Traynora, odlazi u New York na godinu dana ostavljajući dečka Sama, sestru i nećaka Thoma te roditelje u Velikoj Britaniji. Louise useljava na Manhattan, Upper East Side, u naizgled klasično nesretnu bogatašku obitelj s ulogom da bude družica 'depresivnoj' gospođi Agnes Gopnik.

 | Autor:

Dani joj prolaze u defileu razne posluge Gopnikovih koja danonoćno prolazi kroz impresivan stan s pogledom na Central Park, pokušavanju uspostavljanja bilo kakvog prijateljskog odnosa s domaćicom stana Ilariom, odlascima na večernja pića s Nathanom, kolegom koji joj je i omogućio posao, druženjem s vratarom zgrade, spašavanjem mrzovoljnog mopsa Deana Martina i njegove još mrzovoljnije vlasnice, istraživanjima njujorških zalogajnica i dućana vintage odjećom…


A onda je došao Josh...

Uskoro primjećuje da Agnes uopće nije depresivna, nego jednostavno neshvaćena kao druga supruga Gopnik, koja ispunjava sve društveno nametnute dužnosti za svoga muža jer ga neizmjerno voli. No, pritom ima sve manje volje i snage živjeti u sjeni bivše gospođe Gopnik te etabliranog visokog društva. Spletom okolnosti postaju prijateljice, te Louisa pomaže Agnes sa samopouzdanjem posjećujući s njom humanitarna događanja, balove i ručkove. I tako jedne večeri upozna Josha. Josh je neodoljivo podsjeća na Willa i doslovno je obori s nogu u svega par rečenica. A Agnes sve očiglednije nešto skriva. Ljubavnika, novac koji šalje obitelji? 
I što se događa? Louisa pokušava 'reći da' svemu što joj je Will preporučio, ali pritom nailazi na brojne prepreke. Kako se odigrava veza na daljinu sa Samom te što znači pojava Josha u njenom životu; može li jedno s drugim uskladiti i u kojem će smjeru krenuti?

 | Autor:
 
Tko je Louisa Clark?

Je li joj Agnes prijateljica ili je samo iskorištava? Kako i koliko brzo možeš ostati sam u New Yorku i je li tako okrutan u tim slučajevima kako svi kažu? I u konačnici, tko je Louisa Clark i kako će se odlučiti nositi sa svim tim? Ova knjiga pred junakinju postavlja brojne prepreke i iskušenja koja je tjeraju na donošenje ne baš jednostavnih, ali nužnih, odluka.
Lijepa i zanimljiva priča odigrava se pred vama na odličnih četiristo stranica završetka ove popularne trilogije. Iako nema osjećaja napetosti trilera, nije nam svejedno što će biti s Lou. Ona je heroina svoje vrste, dobra duša, ali i borkinja spremna na sve izazove kakve joj, sam od sebe, nametne novi život. London ili New York, Sam ili Josh, bogatstvo ili siromaštvo… kako će se snaći, provjerite sami.

 

Photo: None

Komentari 0