Life&style

Začuđujući novi trend korekcije grudi

Nakon brojnih operacija povećanja grudi diljem svijeta u posljednjih nekoliko desetljeća, sada se pojavila nova „mana“ koju žene žele otkloniti

Osim „savršenog“ oblika grudi, odnosno veličine, sada su pod povećalom bradavice – koje također trebaju izgledati savršeno. Najnoviji trend u plastičnoj kirurgiji je korekcija takozvanih „uvučenih“ bradavica. A one nisu rijetkost – između 10 i 20 posto svih žena ima takve bradavice. Kod takvih bradavica se ne radi o zdravstvenom problemu, nego o čistom optičkom „problemu“. 

Porast broja operacija bradavica 

Navodno su se – prema istraživanju objavljenom u časopisu „Allure“, upiti za operaciju bradavica udvostručili – i to u razdoblju od lipnja 2017. godine. Tom se operacijom bradavica „izvuče“, a postoji i mogućnost davanja injekcija. Zahvati koštaju od 600 do 5000 eura. 

„Doista postoji porast broja upita za operaciju bradavica. Ali ne više nego kod drugih plastičnih operacija. Pacijentice su sve kritičnije prema svom tijelu, objavljuju fotografije na društvenim medijima te žele savršeni izgled. Estetski lijepe bradavice definitivno spadaju u tu kategoriju“, kaže dr. Bent Moellken iz klinike Real Life smještene na Beverly Hillsu. 

Posljednjih godina pojavio se i pokret „Free the nipple“, koji poziva na prestanak cenzure ženskih bradavica na grudima. Također je zadnjih godina sve češće pojava žene bez grudnjaka kojima se vide bradavice. 

 

😜 @490tx

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Kako god – štogod je trend ili nije, možemo reći samo jedno: nemoj se uspoređivati s bilo kime! SVA tijela (i bradavice) su lijepa! 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0