Life&style

Zabavna strana srednjeg vijeka: Uzbudljivi povratak u prošlost na Renesansnom festivalu u Koprivnici

  • Četiri dana uzbuđenja i zabave nudi impresivni Renesansni festival u Koprivnici
  • Od 18. do 21. kolovoza povratak u srednji vijek odvijat će se na ostacima koprivničkih gradskih bedema
  • Viteške borbe, mačevanja, labirint, srednjovjekovna glazba i tradicionalne gastro delicije samo su dio bogatog programa 

Jedan od najuzbudljivijih hrvatskih festivala odvija se u Koprivnici. Zahvaljujući ovom impresivnom događaju nije potreban vremeplov za povratak u prošlost. Od sutra do nedjelje 21. kolovoza Renesansni festival posjetitelje vraća u srednji vijek, a okuplja više od 1300 originalno kostimiranih sudionika iz 15 zemalja.

 | Autor: Instagram @bohemianbards Instagram @bohemianbards

Ovaj povijesno-turistički spektakl odvija se na ostacima koprivničkih gradskih bedema, a festival nosi titulu Najbolje turističke manifestacije u Hrvatskoj za 2019/2020. Program je doista uzbudljiv i prepun je događaja. Glavna tema ovogodišnjeg festivala su Putujući trgovci, a oni će prodavati razne popularne predmete iz tog vremena - krzna, lukove, strijele, proizvode od drva, razno povrće...

Na programu su viteške turniri i borbe na konjima, mačevanja, najveći sajam starih obrta, najveći i jedinstveni drveni labirint, srednjovjekovna glazba i zabavljači, jedinstvena eno i gastro ponuda (pivo od koprive, medovina, kopun, fazan, vepar i dr.) te još mnogo toga. 

 | Autor: Instagram @tomicakaniski Instagram @tomicakaniski

Na manifestaciji je već prije nekoliko godina u potpunosti zabranjena upotreba plastike stoga se sva jela pripremaju na licu mjesta u glinenim ili drvenim posudama isključivo po srednjovjekovnim recepturama sa dodacima koprive – jedinstvene biljke kojoj Koprivnica duguje ime.

Festival službeno počinje u četvrtak u 19 sati, a trajat će do kasnih sati u nedjelju. Mnogi sudionici festivala ostaju noćiti u svojim logorima, a posebno je impresivan noćni napad na grad - obasjan stotinama baklji.

Cijeli program festivala može se pronaći OVDJE.

 

Photo: Instagram @greyriverstone

Komentari 0