Life&style

Za dva dana kreće nova sezona Bridgertona - evo što trebaš znati prije nego što krenu nove epizode

  • Uskoro kreće nova sezona serije Bridgerton, a od novih nas epizoda dijele dva dana
  • Prije nego kreneš s nastavcima, prisjeti se što se sve to dogodilo u prvoj sezoni - tko je Lady Whistledown, gdje su Daphne i Simon i kako su završili Anthony i Siena?
  • U novim epizodama saznat ćemo hoće li Anthony pronaći svoju voljenu, a čekaju nas i nove dramatične zavrzlame!

Nova sezona popularne serije Bridgerton je pred vratima. Nakon što je krajem 2020. godine postala najgledanija Netflixova serija, ova ljubavna drama smještena u prošlosti vraća se s novim romantičnim trenucima i dramatičnim zavrzlamama.

A prije nego što počneš gledati nove epizode, koje će krenuti 25. ožujka, podsjeti se što se sve to događalo u prvome dijelu čija je okosnica radnje pratila odnos Daphne Bridgerton i tajanstvenog vojvode od Hastingsa, Simona Basseta. Nastavak će se pak fokusirati na njezinog brata, vikonta Anthonyja Bridgertona, i njegovu potragu za vikontesom svoga života.

Evo što se sve odvijalo prije više od godinu dana.

Što se dogodilo s Daphne i Simonom?

Nakon što je imenovana Dijamantom sezone, Daphne je privlačila brojne prosce, među kojima i nećaka kraljice Charlotte, princa Friedricha. Unatoč tome, privukao ju je atraktivan, no (naravno) emocionalno nedostupan vojvoda od Hastingsa. Ipak, njih dvoje polako su se zbližili i u konačnici poljubili, čemu je svjedočio Daphnein brat Anthony.

Možda vas zanima Druga sezona hit serije Bridgerton uskoro stiže na Netflix, evo što smo sve saznali o zapletu Rubrika Life&style Life&style

Upravo je zbog toga inzistirao da Simon oženi Daphne, a iako se u početku protivio, Simon je ipak pristao pa su njih dvoje vjenčani u jednostavnoj i maloj ceremoniji. No, unatoč tome što dijele duboku povezanost, brak im nije čvrst jer Simon zbog odnosa s nasilnim ocem ne želi imati djecu.

S vremenom se pomiri sa svojom prošlošću pa njih dvoje ojačaju vezu, a Daphne na kraju sezone rađa njihovo prvo dijete.

Anthonyjeva priča

Od smrti njihovoga oca, Anthony se zaštitnički odnosi prema Daphne i od nje odbija nepoželjne prosce. Dok nadgleda ponašanje svoje sestre, Anthony se u tajnosti viđa s opernom pjevačicom Sienom Rosso, no njihova veza nije čvrsta jer se Anthony bori između ljubavi prema njoj i obaveza koje ima prema svojoj obitelji i cilju pronalaska odgovarajuće žene za brak.

S vremenom se ipak predomisli i spreman je odreći se svega kako bi bio sa Sienom, no ona ga odbija i kaže mu da nastavi bez nje. Anthony tada obećaje svojoj obitelji da će uskoro pronaći ženu.

Koga je otkrila Eloise?

Tajanstvena Lady Whistledown provodi nas kroz cijelu priču i potiče tračeve koji kolaju društvom. Eloise je cijelu prvu sezonu provela kako bi otkrila tko se krije iza tog imena, a u jednom se trenu čak udružuje s kraljicom s kojom dijeli istu želju. Gotovo otkrivši tko je nepoznata autorica, Eloise je u posljednji trenutak ipak pušta misleći da joj je kraljica smjestila zamku.

 

Tko je zapravo Penelope?

Penelope je također prvi puta, kao i Daphne, istupila na društvenu scenu, a potajno je zaljubljena u svojega dugogodišnjeg prijatelja Colina Bridgertona. Kad se umjesto u nju, Colin zaljubi u njezinu daljnju rođakinju Marinu Thompson, Penelope je slomljena. Uskoro saznaje da je Marina trudna i zaljubljena u Georgea Cranea pa čini sve što može kako bi je odvojila od Colina. Unatoč tome, Marina i Colin se zaručuju, no njezinu tajnu otkriva i objavljuje Lady Whistledown.

Možda vas zanima 'Duhovitost i pamet Bridgertona - službeni vodič Lady Whistledown', ovo će zanimati ljubiteljice Bridgertona Rubrika Stars Stars

Uskoro stiže Colinov brat Phillip i govori Marini da je George umro pa joj nudi svoju ruku i bračni status. Zbog toga Penelope odlučuje Colinu priznati svoje osjećaje, no prije toga on objavljuje da odlazi na putovanje oko svijeta. Ono što otkrivamo u jednoj od posljednjih scena sezone jest da se upravo Penelope krije iza imena - Lady Whistledown.

Photo: Shutterstock

Komentari 0