Life&style 20. listopada 2016.

Za čistu kožu i mladoliki izgled jedite ove namirnice

Getty Images.

Jedna od najuglednijih nutricionistkinja na svijetu vam otkriva tajnu zdrave kože

Jessica Crescenzi, osnivačica Beauty Guru NYC centra čiji su klijenti bogate i slavne cure koje ne moraju štedjeti na njezi kože, otkriva da skupa kozmetika i tretmani pomažu kad je riječ o prištićima i nepravilnostima na koži, ali da je osnova zdravlja kože u prehrani. 

Doznali smo koje skupine namirnica i nutrijenata predlaže da biste se riješili prištića i održavali svoju kožu lijepom i mladolikom. I znate što, uopće nije komplicirano ni skupo. 

1. Hrana za jačanje i zatezanje kože

Omega-3 masne kiseline ne samo da će pomoći da se riješite nepravilnosti na koži već je je i ovlaživati pa će ostati glatka, zategnuta i bez bora. Jedite puno sardina, chia sjemenki, sjemenki lana i oraha da biste osigurali dovoljan unos ovih kiselina za ljepotu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Hrana za poticanje kolagena

Najbolji način da potknete proizvodnju kolagena koji će vašu kožu održavati zdravom i mladom je unos vitamina C. Ovaj moćni antioksidans možete pronaći u paprici, jagodama, citrusnom voću, kelju i brokuli.  

3. Hrana za čišćenje kože

Vitamini A i E pojačat će otpornost i imunitet vaše kože koja će se uspješnije boriti sa svim izazovima. Unesite ih kroz zdrava ulja, bundevu, batat, mrkvu i dinju. 

4. Hrana za cirkulaciju kože

Dobro prokrvljena koža dobija više hranjivih sastojaka i kisika i tako postaje zdravija i mladolikija. Puno antioksidansa, osim u voću i povrću ima i u začinima, pogotovo kurkumi. Ako vam se ne sviđa okus, uzimajte je kao suplement.

Komentari 0