Life&style

Za bezbrižno ljeto: Osvoji pr(a)vu pomoć za zbrinjavanje rana i reci zbogom ogrebotinama!

  • Sigurno si dosad shvatila da se najviše radujemo kada darujemo!
  • miss7 tijekom cijelog ljeta nagrađuje čitateljice super nagradama koje će im dobro doći na godišnjem odmoru, bez obzira nalaze li se na plaži ili kod kuće, a mislim da ćemo se složiti da bi današnju nagradu bilo dobro uvijek imati uz sebe
  • Danas imaš priliku osvojiti Effigerm Wound Wash otopinu za čišćenje, ispiranje i vlaženje rana, koja je spas u svim prilikama!

Trčkaranje po plaži, plivanje, skakanje u more, ronjenje i igranje picigina - sve su to omiljene ljetne aktivnosti većine velikih i malih (godine su, kad je ova tema u pitanju, samo broj). A sve te aktivnosti sa sobom nose i potencijalne opasnosti od ogrebotina, posjekotina i iritacija, kako u moru, tako i izvan njega. 

Važno je naglasiti kako je svaku ranu potrebno adekvatno isprati prikladnim sredstvima jer se time uklanjaju nečistoće poput prljavštine, tla, kamenja ili stranih tijela. Rane su podložne kontaminaciji mikroorganizmima poput bakterija, virusa i gljivica. Čišćenje rane pomaže u uklanjanju tih mikroorganizama s površine rane, čime se smanjuje rizik od razvoja infekcije. Također, uklanjanje nečistoća, mrtvog tkiva i ostataka krvi iz rane stvara povoljnije okruženje za rast novog tkiva i epitelizaciju, što ubrzava proces zacjeljivanja.*

Kako bi ovog ljeta ti i tvoja obitelj bili spremni za sve situacije, miss7 u suradnji s farmaceutskom kompanijom Pontus Pharma dvije osobe nagrađuje Effigerm Wound Wash otopinom za čišćenje, ispiranje i vlaženje rana. 

Effigerm Wound Wash je pr(a)va pomoć za zbrinjavanje rana. Koristi se za tretiranje manjih ogrebotina, razderotina, iritacija, posjekotina te za primjenu na neoštećenoj koži - pomaže u sprječavanju stvaranja biofilma. Ima 4u1 djelovanje: čisti i vlaži rane, sprječava infekcije i pomaže u zacjeljivanju rana**. 

Sve što trebaš napraviti kako bi ušla u ''bubanj'' za izvlačenje ove nagrade je posjetiti miss7 profil na Instagramu i odraditi tri jednostavna koraka: zapratiti @miss7.hr i @effigermhrvatska, lajkati objavu nagradnog natječaja i u komentaru označiti osobu koja je poznata po padovima i ogrebotinama i dobro bi joj došla ova nagrada. Čak i ako ne poznaješ ni jednog nespretnjakovića ili nespretnjakovićku, slobodno tagiraj frenda ili frendicu, mamu, sestru, tatu, kumu... jer Effigerm Wound Wash otopinu je uvijek dobro imati pri ruci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli miss7 (@miss7.hr)

Objavu možeš i podijeliti na svom IG storyju te ju poslati prijateljima kako bi se i oni uključili u nagradni natječaj.

Nagradni natječaj na Instagramu traje do 7. srpnja 2023. u 16 sati, nakon čega ćemo proglasiti dva dobitnika slučajnim odabirom. Sretno!

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9326937/

** Armstrong, D. G., Bohn, G., Glat, P., Kavros, S. J., Kirsner, R., Snyder, R., & Tettelbach, W. (2015). Expert Recommendations for the Use of Hypochlorous Solution: Science and Clinical Application. Ostomy/wound management, 61(5), S2–S19.

Photo: Privatna arhiva