Life&style

WOW! Snima se serija prema slavnom bestseleru, pogledaj predivan trailer!

Da iz HBO tvornice izlaze sjajne serije već je stara vijest. Još nismo pogledali ni sve s kojima smo u 'zaostatku', a nove spektakularne najave već su u tijeku. Posljednja nas je potpuno oduševila

Godine 2011. svijet je prvi put ugledao naslov Genijalna prijateljica tajanstvene talijanske autorice Elene Ferrante. Od tada do danas, nastala je cijela tetralogija, poznata i kao Napuljska saga. ''Ferrante Fever'' zahvatio je cijeli svijet. Elena Ferrante prodala je milijune primjeraka, prevedena je na brojne svjetske jezike (da, i na hrvatski!), ali sa sebe nikada nije skinula veo tajne. Novinari su u neprestanoj potrazi za autoricom koja pod svaku cijenu želi sačuvati vlastitu anonimnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Gabela 📷 |📍Sarajevo (@simply.selma) on

Ferrantičina saga prati dvije djevojčice - Elenu (Lenu) i Raffaellu (Lilu) koje odrastaju u nepovoljnim socioekonomskim uvjetima Napulja sredinom prošlog stoljeća. Kroz tetralogiju, djevojčice rastu i prolaze kroz brojne probleme - političke promjene, strastvene ljubavne afere, obrazovanje, brak bez ljubavi, prebrzo ostvareno majčinstvo, izvanbračnu djecu, frustracije roditeljskim figurama i bjegom od siromaštva. Ne postoji dimenzija ženstva u koju ova tetrologija nije prodrla. Uopće nije čudo što su žene diljem svijeta poludjele za ovom, uistinu visokokvalitetnom, literaturom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Europa Editions (@europaeditions) on

Vrijednost romana prepoznali su na HBO-u te otkupili prava na adaptaciji tetralogije u novu seriju. Nisu se htjeli odreći čari talijanskog jezika pa su dogovorili suradnju s talijanskim televizijskim gigantom RAI. Snimanja su već odavno krenula, a svjetlo dana ugledao je i trailer. Ništa ti nećemo reći, pogledaj!

Autentične lokacije, jezik, glumci te vrijedan scenaristički i redateljski tim rade sa samom autoricom jaki su aduti ove serije. Svjetska javnost željno iščekuje prve epizode! 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • TamaraSC

    Sad definitivno moram nabaviti HBO... :D